Home LABIN Festival kvarnerskog škampa na međunarodnoj radionici Interreg Europe projekta predstavljen kao primjer...

Festival kvarnerskog škampa na međunarodnoj radionici Interreg Europe projekta predstavljen kao primjer dobre prakse organizacije manifestacije bez uporabe jednokratne plastike

Voditeljica FLAG-a Alba Mirela Faraguna sudjelovala je na šestoj međunarodnoj online radionici Interreg Europe projekta CAP.on.LITTER kao gost partnera u projektu Istarske Regionalne Energetske Agencije (IRENA).

Tema ove radionice bili su obalni javni događaji kao izvori stvaranja morskog otpada i istraživanje mogućih rješenja za smanjenje stvaranja otpada i boljeg gospodarenja istim prilikom organizacije takvih događaja. Voditeljica je predstavila Festival kvarnerskog škampa kao primjer dobre prakse organizacije eventa bez jednokratne plastike.

Naime, festival se od samog početka održavanja te 2016. godine organizira bez upotrebe jednokratne plastike, pa je tako FLAG Alba kao organizator osigurao tanjure i pribor od šećerne trske i smreke iz održivih šuma te staklene čaše za vino.

Na online konferenciji predstavljena je i Fešta od pidoći te aktivnosti inicijative Za Labin bez plastike koju su zajedničkim snagama pokrenuli Grad Labin, labinska javna poduzeća i udruga, a koja u fokusu ima pretvorbu labinske tržnicu u mjesto bez jednokratne plastike.