Home GOSPODARSTVO Gospodarstvo Labinštine FOTO I VIDEO | Plomin Luka ispratila prekrasan brod “Cool Change” u...

FOTO I VIDEO | Plomin Luka ispratila prekrasan brod “Cool Change” u more nakon više od dvije godine renoviranja

Plomin Luka je jučer svjedočila pomalo spektakularnom događaju – u more je spušten 17 metara dugi prekrasni brod u vlasništvu braće Kršanac kojeg su namijenili za charter, odnosno najam. Priča je vrlo složena, plovilo je kupljeno od spomenute braće prije više od dvije godine, i to na Karibima.

Brod širine devet i pol metara naziva „Cool Change“ renoviran je dvije godine i dva mjeseca. Nakon kupovine na Karibima, prevezen je u Hrvatsku, a onda je iz Splita na vlastiti pogon doveden u Plomin Luku.

Uslijedila je velika rekonstrukcija i danas je o njega razbijen šampanjac, a vjerovali ili ne, već u petak dolaze prvi gosti. Tri brata Kršanac su rodom Lovranci od kojih jedan trenutno živi u Rapcu, a jedan u Matuljima, no kako kažu, u posljednje vrijeme najčešće im je dom bio Plomin Luka. Na kraju, vrlo emotivno, braća su se zahvalila svim ljudima iz Plomin Luke na velikoj pomoći i razumijevanju.

Samo spuštanje u more okupilo je gotovo stotinjak zainteresiranih, a tvrtka Trans Euro, inače specijalizirana za izvanredni prijevoz, a u ovom slučaju i prijenos, odnosno dizanje tereta teškog gotovo 40 tona. Dvocifren broj djelatnika te tvrtke, pod budnim okom suvlasnika tvrtke Korada Derossija, uspješno je savladao izrazito zahtjevan projekt pritom nimalo ne oštetivši ovaj prekrasan brod, a nakon razbijanja šampanjca i spuštanja broda u more, dobili su od okupljenih i zasluženi pljesak.

Sretno Kršancima i brodu „Cool Change“ – neka se na njemu provedu prekrasni trenuci!