Home KULTURA FOTO | Uspješno održana završna večer ovogodišnjeg Shpeena Doxa

FOTO | Uspješno održana završna večer ovogodišnjeg Shpeena Doxa

Shpeena Dox se u protekla dva dana, usprkos kiši koja je smetala u petak, održala prema rasporedu u sklopu Labin Art Republike. Sinoć se festival dokumentarnog filma u Labinu preselio s popularne „Špine“ u starogradskoj jezgri do šohta, kako bi se još više obilježilo 100 godina od Labinske republike.

Večer je otvorila premijera novog video sporta rabačke glazbenice Elis Lovrić za pjesmu „Kova je nasa“, a nakon toga je uslijedio eko blok kratkih filmova u kojima su vjerojatno najviše uživali i najmlađi, što se vidi i na našim fotografijama.

Lijepo je vidjeti lica oduševljenje ‘klinaca’ ispred projekcije – cilj je postignut!

U spomenutom bloku pogledano je pet kratkometražnih filmova, a to su Potraga, Minja i klimatske promjene, The Change, On the cover i Mikokazeta – najmanja kazeta koju sam ikad vidio.

Nakon toga, uslijedio je završni film ovogodišnjeg izdanja Shpeena Doxa – „Naš dom u divljini“ koji govori o tome kako jedna bukureštanska obitelj zbog odluka vlasti mora preseliti iz jednog od najvećih urbanih rezervata prirode na svijetu u grad Bukurešt. Sve u svemu, još jedno uspješno izdanje Shpeena Doxa koje potvrđuje kako je festival dokumentarnog filma ono što Labinjani cijene i vole.