Home LABIN Grad Labin prijavio projekt „teži“ od milijun kuna za opremanje kuhinja obrazovnih...

Grad Labin prijavio projekt „teži“ od milijun kuna za opremanje kuhinja obrazovnih ustanova

Nastavljaju se aktivnosti Grada Labina na privlačenju dodatnih bespovratnih sredstava. Tako je ovih dana zaključena prijava projekta kojim se dodatno planira unaprijediti kvaliteta ishrane osnovnoškolaca i polaznika dječjeg vrtića u Labinu.

Naime, Grad Labin prijavio je projekt opremanja i rekonstrukcije kuhinja Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“, Osnovne škole „Matija Vlačić“ i Dječjeg vrtića „Pjerina Verbanac“ naziva „More – Hvala“ na natječaj za dodjelu potpore projektima u okviru mjere 5.2.1. „Potpora za aktivnosti usmjerene povećanju potrošnje i konzumacije ribe i drugih morskih organizama iz lokalne razvojne strategije u ribarstvu 2014. – 2020.“ FLAG-a ALBA.

Vrijednost prijavljenog projekta iznosi 1.080.370,00 kuna, a sklopu projekta planira se rekonstrukcija i opremanje kuhinje Osnovne škole Ivo Lola Ribar Labin te opremanje kuhinje Osnovne škole Matije Vlačića Labin i Dječjeg vrtića Pjerina Verbanac Labin čime će se steći uvjeti za još kvalitetniju pripremu zdravije i raznovrsnije hrane s naglaskom na povećanoj konzumaciji proizvoda ribarstva i akvakulture.

U sklopu projekta planira se nabavka potrebne moderne opreme za kuhinje sukladno potrebama određene ustanove kako bi se omogućilo pripremu još raznovrsnije hrane, a osim toga, planirane su i intenzivne edukativne aktivnosti o važnosti konzumiranja ribljih proizvoda kojima bi bilo obuhvaćeno 500 polaznika, 100 roditelja, 30 zaposlenika odgojno-obrazovnih ustanova.

“Ovaj natječaj je prilika da osiguramo značajna bespovratna sredstva za bolju i još raznovrsniju prehranu za našu djecu i vrtiću i školi, koja će uključivati više ribljih proizvoda. Osim našim dvjema osnovnim školama i dječjem vrtiću „Pjerina Verbanac“, Grad Labin pruža i tehničku i administrativnu podršku Centru „Liče Faraguna“ koji se također ovaj tjedan prijavljuje na isti natječaj te će vrijednost tog drugog projekta iznositi oko 150 tisuća kuna, za dodatno opremanje kuhinje. Uskoro očekujemo i rezultate nedavno prijavljenog projekta vrijednog 2 milijuna kuna, za sufinanciranje rada pomoćnika u nastavi čiji je Grad Labin nositelj, a partneri su nam gradovi Rovinj i Poreč, te vjerujemo kako će i taj projekt biti pozitivno ocijenjen. Samo u proteklih 15 dana Grad Labin prijavio je projekte vrijedne preko 3 milijuna kuna” – istaknula je dogradonačelnica Federika Mohorović Čekada.