Home LABIN Infrastruktura u Poslovnoj zoni Vinež spremna za još 100 novih radnih mjesta

Infrastruktura u Poslovnoj zoni Vinež spremna za još 100 novih radnih mjesta

Jedna od tri najbolje u Hrvatskoj, s velikim brojem radnih mjesta, renomiranih svjetskih tvornica i tvrtka – sve su ovo obilježja zone Vinež, no ono zbog čega je upravo jedna od boljih i investitorima zanimljiva ponovno je dokazano prošloga tjedna.

Naime, tada su završeni radovi na izgradnji druge faze prometnice s pripadajućom infrastrukturom u sjevernom dijelu zone, i to desetak dana prije ugovorenog roka završetka, a samim time, novu tvornicu koja je trenutno u izgradnji na ovom dijelu, dočekat će u potpunosti infrastrukturom opremljen prostor. Radi se o drugoj fazi radova nakon što je prva faza završena sredinom prošle godine, a izvođač radova bio je Obrt u građevinarstvu „RAKOS“. Ugovorena cijena radova za drugu fazu iznosila je 1.568.469,64 kn s PDV – om.

Radovi su uključivali izgradnju cjelokupne infrastrukture, prometnice, oborinske odvodnje, vodovodne mreže, odvodnje otpadnih voda, javne rasvjete te elektroničke komunikacijske infrastrukture. Ova prometnica, izgrađena kroz dvije faze s manjim kružnim tokom na svojem kraju čini cjelinu koja omogućuje lakše i jednostavnije kretanje zonom, ali i jednostavnije spajanje na glavnu prometnicu za teretna vozila.

“Ovim radovima završeno je opremanje ovog dijela Poslovne zone Vinež unutar koje se već obavlja gospodarska djelatnost u četiri postojeće hale, a na posljednjoj neizgrađenoj građevnoj čestici u ovom dijelu zone kao što je vidljivo i na fotografijama započela je izgradnja još jedne tvornice Carel Adriatica sukladno izdanoj građevinskoj dozvoli. Nova će tvornica zaposliti do 100 ljudi u moderno opremljenom prostoru koja će uz to imati i showroom. Ovakvim investicijama još jednom dokazujemo kako upravo Poslovna zona Vinež podiže ljestvicu i nije slučajno proglašena jednom od najboljih u državi te kakvo povjerenje stječu investitori dolaskom u Labin” – istaknuo je gradonačelnik Valter Glavičić. 

Investicijom Grada u infrastrukturu na sjevernom dijelu zone i izgradnjom nove tvornice Carel Adriatica zaokružuje se cjelina ovog dijela Poslovne zone Vinež.