Home LABIN Lifestyle Ljetni kamp prijateljstva “Duga 2021” oduševio i polaznike i voditelje – ova...

Ljetni kamp prijateljstva “Duga 2021” oduševio i polaznike i voditelje – ova lijepa priča ponovljena je već 26. put!

Ljetni kamp prijateljstva “Duga 2021” već je tri tjedna za nas, a dojmovi su još živi, a dogodovštine se rado prepričavaju. Održan kroz dva termina u kraćem trajanju i za manji broj učesnika po grupi, 26.-i (!) kamp Crvenog križa Labin prošao je u dobrom duhu, veselo, uz pregršt sjajnih trenutaka koje će pamtiti i organizatori, ali i svi kampisti ako je suditi po anketi.

Kroz pet dana, kampisti su obje grupe svakodnevno učili prvu pomoć, pohađali su školu poboljšanja plivačkih tehnika, a svaki dan imali su niz radionica i tema dana: “Poznajem li Crveni križ”, “Zaštita morskog okoliša”, “Pravilno odvajanje otpada”, “Ispod mora”, “Odrastanje i spolnost”, “Rodna ravnopravnost”, debata, realistični prikaz ozljeda.

Bilo je tu i proslave rođendana, zabavnih večeri, natjecanje u vožnji kajaka, eko-akcija čišćenja podmorja, gledanje nogometne utakmice, kiše i grmljavine, palačinki, bajki ispričanih na crvenokrižaški način, borbe s komarcima, buđenja u pet ujutro, tjelovježbe, limbo plesa, harmonike, eurosonga, povlačenja konopa, kolektivnog pranja suđa, picigina, skakanja s rive, slomljenih srca, simpatija, smijeha do suza, izvrsno odglumljene realistične situacije ozljede naše Željke, voditelja superheroja, Grgin ples, Đurđicine igre…

„I prošli smo s odličnim: anketom je smještaj ocijenjen s 4.51, hrana s 4.63, zabava s 4,82, naučeno kroz teme dana s 4,65, prva pomoć s 4,71, voditelji s 4,90 i škola poboljšanja plivačkih tehnika s 4,04 (teže je plivati kad se mora). Najljepše je kampistima bilo druženje, zabava, kajaci, prva pomoć, igre, večernji kružoci u šatorima, najteže im je padalo buđenje, “rano” gašenje svjetala, komarci i kukci, a pamtit će sve, najviše druženje. Poneki kampist poželio je kavu i za kampiste. Misija uspjela“, poručili su iz Crvenog križa Labin pa poručili:

„Šatorsko naselje pomogli su nam podići i spustiti roditelji kampista, na čemu im od srca zahvaljujemo uz poruku da računamo na njih jer su bili sjajni! Kao i sve ostalo u Crvenom križu, ništa ne bi bilo moguće bez volontera koji su boravili u kampu, neki u obje, neki u samo jednoj grupi.“

Volonteri su bili Ana Dundara Pajić, Rafaela Faraguna Pajković, Dijana Franković, Damir Gregurić Grga, Marijana Kaurić, Željka Nefat (koja je usput pripremala i davala i ispite na pravnom faksu), Marina Poldrugo, Maja Rajšić i Iva Rukavina. Radionice ili teme dana došli su nam održati Đurđica Martinčić, dr. Moreno Milevoj i Manuel Marković iz Društva podvodnih aktivnosti Rabac. Iz Labina je logistički pomagala Martina Miletić, a napitke za doručak pripremala je naša Đurđa Prskalo. Voditeljice škole poboljšanja plivačkih tehnika bile su Ljiljana Štingl i Maja Načinović.

„Veliko hvala ide i svima koji su uslugom, popustom, donacijom ili sudjelovanjem omogućili da nas glava manje boli, da smanjimo trošak ili da brže nešto riješimo: Miljenko Iljadica hvala na frižideru, Loris Licul, Narodni muzej Labin i Vodovod Labin za kombije i kamion, Gradsko društvo Crvenog križa Pula hvala na dodatnom šatoru, Društvo Crvenog križa Istarske županije hvala na dijelu opreme, Eleru Dobriću na kajacima, bistro Labineca na marendama za volontere, Društvu podvodnih aktivnosti Rabac na zajedničkim aktivnostima u cilju veće zaštite našeg mora, a posebno hvala ide Istarskim domovima zdravlja – DZ “dr. Lino Peršić” Labin koji su Crveni križ prepoznali kao važne dionike u sustavu civilne zaštite i omogućili besplatno testiranje za sve sudionike, Valamar Riviera Tunarica Sunny Camping na popustu i srdačnoj i konstantno osjećanoj dobrodošlici te Valamar Valfrescu na jednako divnoj komunikaciji, izvrsnoj hrani i sjajnim pogodnostima“, poručeno je iz CK Labin pa za kraj napisano:

„Dragi kampisti, bili ste sjajni! Hvala što ste s nama dijelili oduševljenje i radost druženja i učenja u prirodi i sve u ozračju humanosti i vrednovanja volonterstva. Roditelji, hvala što ste nam povjerili svoju djecu. S kampistima do kraja ljeta planiramo održati “reunion party”, ispričavamo se što rastežemo s tim, ali vjerujemo da zaslužujemo godišnji odmor jedna po jedna. Naše je srce puno. Hvala vam svima.“