Home GOSPODARSTVO Gospodarstvo Labinštine Održana prezentacija web aplikacije Explore Raša

Održana prezentacija web aplikacije Explore Raša

Sinoć, dana 16.7. na prekrasnom Raškom trgu svečano je predstavljena web aplikacija „Explore Raša“. Naime aplikaciju su predstavili Direktor TZO Raša Jasmin Mahmutović i vlasnik obrta „Gobo Creative Solutions“ Mateo Gobo koji je ujedno osnivač i suvlasnik brenda Skeniraj.me (www.skeniraj.me)

Izrada aplikacije bazirana je na web platformi. Prednost je da se ne treba skidati aplikaciju, nego da je dostupna svima koji imaju pristup internetu. Na taj način biti će puno veća vjerojatnost da će gost posjetiti web aplikaciju. Skeniranjem QR koda i dolazak u web aplikaciju potrebno je svega nekoliko sekundi, a skidanje aplikacije nekoliko minuta.

Dizajn aplikacije je rađen tako da bude jednostavan za korištenje svakome, pa čak i za najstariju populaciju koja nije dovoljno potkovana IT znanjem.

Web aplikacija je strukturirana po kategorijama koje su izuzetno bitne turistima koji borave na našem području, kao npr. restorani, barovi, marketi, outdoor, plaže, vidikovci, kampovi, ronilački centri i sl.

Mjeriti će se broj posjetitelja aplikacije, broj pregledanih stranica, postotak napuštanja stranice (bounce rate), točan broj pregledanih kategorija (koje su restorane posjetili, markete, panorame, plaže itd…), iz koje zemlje dolaze, s kojim uređajima su pristupili, koliko su se vremena prosječno zadržali na stranici, odakle su došli na aplikaciju (s koje stranice ili QR koda) i slično. Na taj način možemo doznati puno novih informacija; što im je najzanimljivije (možda pojačati ponudu onoga što im je manje zanimljivo), vidjeti iz koje zemlje dolaze.

Cilj aktivnosti je na brz i jednostavan način dovesti gosta na željeno mjesto koje želi posjetiti i istražiti te ga informirati o istom. Na taj način posjetitelj dolazi sigurno i opušteno do željenog mjesta, fotografira se i snima za društvene mreže, označi lokaciju i promovira područje općine Raša. Posjetitelj će imati sve potrebne informacije na jednom mjestu te neće trebati tražiti na drugim web lokacijama.

Skenirajte QR kode i uživajte u eXplore Raša / For more info please scan QR code eXplore Raše and enjoy.