Home Umjetnost Umjetnost Labin Ovog četvrtka se otvara samostalna izložba Ljiljane Barković

Ovog četvrtka se otvara samostalna izložba Ljiljane Barković

U četvrtak, 22. srpnja 2021. godine, u galerijskom prostoru crkve Sv. Stjepana otvara se samostalna izložba Ljiljane Barković. Rođena 1980. godine u Rijeci. Diplomirala je slikarstvo na Akademiji za likovnu umjetnost u Ljubljani 2008. godine i stekla naziv akademska slikarica.

U HDLU Rijeke primljena 2012, u HDLU Istre 2015., a u HDLU (HR) 2018. godine. Sudjelovala je na nekoliko likovnih kolonija u Hrvatskoj i inozemstvu. Bila je umjetnička voditeljica galerije „Cisterna“ u sklopu Zajednice Talijana Mošćeničke Drage koja djeluje u ljetnim mjesecima od 2014. godine. Dosada je organizirala više od 15 izložbi u galeriji.

Od 2015. zaposlena kao asistentica na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci. Asistentica je na slikarskim kolegijima, te na kolegiju Staklo. 2016. i 2017. godine pohađala i završila DPPO program na Filozofskom fakultetu u Rijeci (Dopunsko psihološko i pedagoško obrazovanje za nastavnike). U listopadu 2018. godine je pohađala radionicu za tehniku obradu stakla na plameniku u školi za staklo Abate Zanetti U Muranu (Italija).

Aktivno izlaže, ostvarila je 14 samostalnih i četrdesetak skupnih izložbi. Bavi se umjetničkim radom na polju slikarstva, a istovremeno gradi svoj umjetnički izraz na polju umjetničkih objekata u mediju stakla i drugih materijala.