Home LABIN Savjet mladih o stipendiranju i demografskim mjerama

Savjet mladih o stipendiranju i demografskim mjerama

Prošloga je petka održana sjednica Savjeta mladih Grada Labina na kojoj je osim prisutnih članova Savjeta mladih prisutna bila i zamjenica gradonačelnika Grada Labina, Federika Mohorović Čekada.

Ovoga puta, sjednica je bila ponešto drukčija upravo zbog samog mjesta održavanja iste koja je održana na stepenicama podno igrališta Đil, no s brojnim važnim temama za naše mlade sugrađane.

Budući model stipendiranja, u koji je od prvog dana uključen i predstavnik Savjeta mladih putem Gospodarskog vijeća Grada Labina, dualni je model koji za cilj ima povratak mladih, kvalitetnih ljudi u Labin nakon završetka školovanja, i to putem stipendije koja će iznositi 1.500 kn mjesečno, odnosno dvostruko više od dosadašnje, jer će pola iznosa stipendije sufinancirati Grad Labin, a drugu polovicu davatelj stipendije, a to će, u pravilu, biti gospodarski subjekti s područja Labinštine.

„Ljetni odmak od klasičnih sjednica! Jučer sam bila gošća ovim vrijednim mladim ljudima na sjednici Savjeta mladih, na škalinima kod Đila, uz novi mural. Njima je itekako stalo da razvijamo naš Grad za mlade! Teme: stipendiranje, demografske mjere, uređenje naselja, … Samo aktivni mladi garantiraju nam bolju budućnost!“ poručila je dogradonačelnica Federika Mohorović Čekada putem svog Facebook profila nakon održane sjednice.