Home LABIN Stanari Karla Kranjca 9/1 godinama u borbi za osvjetljeno stubište

Stanari Karla Kranjca 9/1 godinama u borbi za osvjetljeno stubište

Screenshot Google maps

Facebookom se danas proširila objava jedne stanarke stambene zgrade na adresu Karla Kranjca 9/1 nedaleko labinske tržnice koji su, kako navodi, cijelo desetljeće u borbi s nadležnima da ponovno dobiju osvjetljeno stubište kako bi povećali sigurnost zgrade, ali i svih njezinih stanara. U svojoj objavi objasnila je cijelu problematiku, a objavu prenosimo u cijelosti:

“Živimo u 21. stoljeću a mi već skoro 10 godina nemamo svjetlo na stepeništu u ulazu Karla Kranjca 9/1. Nema kome se nismo obratili, prestavnik zgrade je nezainteresiran jer on ne živi u tom ulazu, Labin Stan ne surađuje, slali smo mailove na sve strane ali bezuspješno… Postojao je dug za svjetlo još od prijašnjih stanara koji smo mi (novi) stanari platili da nam se ukopča svjetlo i gle čuda ukopčali su nam ga pred cca 7 godina na par dana da bi nam ga opet iskopčali jer traže da platimo novi priključak struje cca 7000kn. Predstavnik zgrade ne dopušta da se to plati iz pričuve i mi napokon dobijemo svjetlo jer zašto bi svi stanari zgrade plačali naš priključak… Znate li kako je našoj djeci i nama svaki dan hodati 50 stepenica u mraku do stana, koliko puta smo pali na stepenicama i ozljedili se, kako nam je neugodno kad nam gosti dođu a mi bez svjetla… MOLIMO VAS pomozite nam jer neznamo kome se više obratiti za pomoć!”

U objavi su tagirane i osobe na vlasti, lokalni mjesni odbor, ali i novinari, sve u nadi da se skrene pozornost na ovu problematiku i da dobiju konačno rješenje svog problema. Vidjet ćemo hoće li ovakav način komunikacije konačno uroditi plodom da stanari ove zgrade konačno dobiju nešto što je javno dobro imalo razvijenih zemalja.