Home Umjetnost Umjetnost Labin U „Galeriji Pićan“ otvorena izložba slika „Minijalne slike“Elvisa Bertona uz nastup Barbare...

U „Galeriji Pićan“ otvorena izložba slika „Minijalne slike“Elvisa Bertona uz nastup Barbare Munjas

U organizaciji Galerije Pićan u petak, 23.07.2021., u Pićnu je otvorena izložba slika “Minijalne slike” pozantog istarskog suvremenog umjetnika Elvisa Bertona.

U Pićnu Berton izlaže 40 slika malih formata iz raznih ciklusa nastalih u posljednjih desetak godina, kao što su Akrilna šuma, Gola stabla, Ptice, Cvijeće, Prije kiše, Biljke, Baladuri i Omnibusi.

Elvis Berton dobitnik je više nagrada i priznanja te  je dosad izlagao na 33 samostalne i više od sedamdeset skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu: Austriji, SAD-u, Velikoj Britaniji, Poljskoj, Nizozemskoj, Francuskoj, Slovačkoj, Sloveniji, Italiji i BiH.

Predstavljajući izložbu i pazinskog autora voditelj Galerije Pićan, Igor Gržinić naglasio je da ovakvi događaji donose život u stari grad Pićan makar na jednu večer, a odaziv posjetitelja pokazuje da postoji veliki interes za dobru umjetnost i vrhunsku glazbu.

Samo otvaranje izložbe svojim nastupom obogatila je Barbara Munjas. Urbani indie rock oduševio je mnogobrojnu publiku koja se okupila na otvaranju. Izložba je prodajnog karaktera i ostaje otvorena do kraja kolovoza 2021.