Home LABIN Lifestyle U Istri i dalje nedostaje popisivača, prijaviti se možete do 18. srpnja!

U Istri i dalje nedostaje popisivača, prijaviti se možete do 18. srpnja!

Popis stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine najopsežnije je i najsloženije statističko istraživanje, a u tijeku su prijave za posao popisivača i kontrolora, na koje je moguće javiti se do 18. srpnja 2021. godine. Budući da se u Istarskoj županiji nije prijavio dostatan broj osoba zainteresiranih za posao popisivača i kontrolora, istarski župan Boris Miletić poziva sve zainteresirane da se jave.

Druga faza provedbe Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine, u kojoj će sudjelovati popisivači i kontrolori, provest će se na području Republike Hrvatske od 27. rujna do 17. listopada 2021.

Popisivači obavljaju popisivanje svih popisnih jedinica koje nisu samostalno popisane, osobnim intervjuom sa stanovništvom s pomoću elektroničkih uređaja te obavljaju kontrolu podataka prikupljenih u prvoj fazi Popisa koja će se provoditi od 13. rujna 2021. do 26. rujna 2021. samostalnim popisivanjem stanovništva elektroničkim sustavom e-Građani.

Kontrolori nadziru rad određenog broja popisivača te im daju smjernice za rad, tijekom trajanja Popisa s njima održavaju sastanke i pružaju im metodološku pomoć, kontroliraju točnost i obuhvat prikupljenih podataka te obavljaju druge poslove utvrđene metodologijom Popisa.

Zainteresirani kandidati za sudjelovanje u Popisu trebaju na mrežnim stranicama Popisa popuniti prijavu za popisivača/kontrolora, odgovarajući na pitanja o osobnim podacima, iskustvu u poslovima anketiranja, informatičkoj pismenosti te na demografska pitanja.

Popisivačima i kontrolorima se isplaćuje naknada ovisno o broju popisanih kućanstava. Kandidati će o izboru biti obaviješteni elektroničkom poštom. Detaljnije informacije pronađite na stranicama Državnog zavoda za statistiku.