Home Umjetnost Umjetnost Labin U petak se u Galeriji Alvona otvara izložba fotografija “Analog” Davida Ivića

U petak se u Galeriji Alvona otvara izložba fotografija “Analog” Davida Ivića

Galerija Alvona obavještava kako se u petak, 16. srpnja 2021. u 20 sati otvara izložba fotografija „Analog“ Davida Ivića. Posebni gosti večeri će biti Boris Domagoj Biletić i Bruno Krajcar.

David Ivić, završio je studij likovne kulture na Pedagoškoj akademiji u Rijeci. Bavi se slikarstvom, ilustracijom, grafičkim oblikovanjem i fotografijom. Autor je više samostalnih i skupnih izložbi.

Grafički je uredio i oblikovao više stotina knjiga, kataloga, CD-a, plakata… Amaterski se bavi  i glazbom. Predsjednik je ogranka Matice hrvatske u Pazinu. Fotografijom se bavi 40-ak godina.

O ovoj izložbi Veljko Krulčić:

Gledajući Ivićeve fotografije postajete svjesni iskonskog identiteta Istre, ne onog morskog dijela, obasjanog suncem i plavetnilom, nego njene unutrašnjosti i njezine ljepote, ljepote koja je na svoj način izazovna…

Prošlost je nažalost nepovratna, ali ostaju fotografije, pa i naša žal za „boljom prošlošću“ ipak biva njima ublažena…  Ovom tematskom izložbom David Ivić nastavlja liniju u umjetnosti fotografije koju u nacionalnim okvirima vezujemo za Tošu Dabca, a u okviru Istre za Alojza Orela.

Galerija Alvona poziva svih, a izložba ostaje otvorena do 30. srpnja. Organizatori zahvaljuju na potpori Gradu Labinu, Istarskoj županiji te Ministarstvu kulture RH.