Home RUBRIKE Vikendom konkretno VIKENDOM KONKRETNO | Medena Bajka: “Gotovo svi sastojci su s labinske tržnice,...

VIKENDOM KONKRETNO | Medena Bajka: “Gotovo svi sastojci su s labinske tržnice, a najviše se traže mini palačinke i baklave”

U ovotjednoj rubrici Vikendom konkretno ugostili smo vlasnicu nove slastičarnice u Labinu – Medene bajke. Labinjani su vrlo brzo shvatili kako je to mjesto gdje se nepci oslade na najbolji mogući način.

Kako ste došli na ideju otvaranja slastičarne?

Oduvijek sam voljela raditi slastice. Imala sam i ranije slične ideje, ali nisam imala volju za realizirati ih. Ostala sam bez posla, a zaposliti se u mojim godinama je teško, ova kriza je sve dodatno otežala. Odlučila sam se početi raditi samostalno, bilo je ideja, a nikako nisam mogla odlučiti odakle i kako početi.

Otkud inspiracija za naziv?

Svi me pitaju odakle ideja za ime “Medena bajka”. Prva zamisao to nije bila, ali sva imena su već bila registrirana, počela sam raditi spisak sa svim odgovarajućim imenima i na kraju je ostala “Medena bajka”. Rekla bi, slučajno…

Kako ste odabrali lokaciju? U Labinu pretežito svi gravitiraju prema centru…

Prolazeći sa susjedom pored stare slastičarne došle smo do zaključka kako u Labinu fale takve ponude i tako je nastala nova ideja.

Nazvala sam odmah i pitala za prostor od stare slastičarne, ali već je bio u zakupu. Tako sam počela tražiti odgovarajući prostor i jedini je ovaj bio slobodan a i odgovarao jer su se ranije bavili sličnom djelatnosti.

Ono što ljudima zasigurno prvo pada na pamet su kolači i torte. Ali vi nudite i ponudu za doručak. Što sve mogu kupci naručiti ako uz kavicu odluče nešto i prigristi? Kakav asortiman slastica nudite?

Prva zamisao je bila palačinkarnica, ali  sam odlučila dodati marende i kolače. Imala sam namjeru raditi palačinke i vafle. Vafli nisu išli, pa sam napravila jednu pauzu kasnije ću opet pokušati.

Od pića u ponudi imamo kavu, bezalkoholna, alkoholna pića, pivo… Nudimo i marende, sendviče: vegetarijanski, šunka, zimska, pršut, toast šunka sir.

Imamo normalne palačinke: marmelada, nutela, linolada, sir i smokva te mini palačinke, najtraženije – ne samo da ih djeca  obožavaju i odrasli. Njih imamo sa nutelom, linoladom uz dodatke Oreo, Kinder Bueno i Ferrero Rocher.

Bitno je spomenuti i da koristimo domaće proizvode, uglavnom bio, skoro sve uzeto na našoj tržnici. Svi sastojci su domaći i prvoklasni.

Radite li slastice po narudžbi? Što sve vaši kupci mogu naručiti? Dostavljate li, ili je preuzimanje posebnih narudžbi u vašem prostoru?

Da, kod nas mogu naručiti kolač koji žele, nevažno jesu li ga vidjeli negdje na slici ili negdje jeli, a možemo i skupa kreirati tortu ili kolač. Uglavnom se preuzima kod nas, ali ako nekome treba, možemo se dogovoriti i za dostavu.

Što Labinjani najviše naručuju? Kakvi ukusi prevladavaju?

Najviše se traže mini palačinke. Od kolača se traži baklava. Nisam imala namjeru raditi baklave, ali svaka druga odrasla osoba koja je došla u Medenu bajku pitala je za baklave i tako sam počela raditi i njih. Počele su se tražiti i torte, tako sam počela raditi i torte.