Home LABIN Labin - ostalo Župan Miletić: Istra ponovno ispašta zbog tuđe neodgovornosti!

Župan Miletić: Istra ponovno ispašta zbog tuđe neodgovornosti!

Istarski župan Boris Miletić sazvao je jučer 1. koordinaciju s gradonačelnicima gradova u Istarskoj županiji, a koja je održana u prostorijama Istarske razvojne agencije, u Puli. Budući da je na koordinaciji bilo govora o epidemiološkoj situaciji u Istri i tijeku turističke sezonu, sastanku su prisustvovali i načelnik županijskog SCZ Dino Kozlevac, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Aleksandar Stojanović, direktor županijskog TZ-a Denis Ivošević i direktor Hrvatske udruge turizma Veljko Ostojić.

Kako je rečeno, epidemiološka situacija je vrlo povoljna, te je Istra i dalje u tzv. „zelenoj“ zoni prema institutu Robert Koch, relevantnoj Njemačkoj institucija za statistiku i preporuke vezane uz COVID-19. Međutim, prema najnovijoj korona karti EU-a, koju svakog tjedna objavljuje  ECDC, hrvatska obala je od danas u narančastoj boji, budući da se Hrvatska gleda po kriteriju četiri statističkih regija.

Župan Miletić je još izrazio veliko nezadovoljstvo kazavši da se Istra i njezini građani iznova neopravdano kažnjavaju. Naime, Istra u zadnjih 15 dana bilježi izrazito nisku incidenciju zaraze, koja iznosi 1,9 na 100.000 stanovnika.

“Nije u redu da naši građani, obrtnici i ugostitelji koji se odgovorno ponašaju i poštuju sve propisane epidemiološke mjere ispaštaju. Istra ne bi trebala snositi posljedice zbog neodgovornosti drugih županija i zbog nedovoljnih kontrola u pojedinim županijama. Istra je poželjna i zdravstveno sigurna turistička destinacija”, poručio je župan Miletić ponovivši kako se Istarsku županiju mora gledati kao zasebnu cjelinu jer imamo odlične pokazatelje, što je presudno za uspješnu turističku sezonu.