Home LABIN Lifestyle Župan Miletić uručio ključeve za dva nova ambulantna vozila hitne pomoći

Župan Miletić uručio ključeve za dva nova ambulantna vozila hitne pomoći

Istarski župan Boris Miletić uručio je danas, u Puli, ključeve za dva nova ambulantna vozila ravnateljici Nastavnog zavoda hitne medicine Istarske županije Gordani Antić, čija je nabavka sufinancirana iz decentraliziranih sredstava Istarske županije, u vrijednosti od  2.250.000,00 kuna.

Vozila su namijenjena za Ispostavu Pula, a kako je naglasila ravnateljica dr. Antić danas je izuzetno sretan dan za županijski Nastavni zavod za hitnu medicinu.

– Time samo u samo godinu dana nabavili 7 novih ambulantnih vozila za Istarsku županiju čime je podignuta kvaliteta zdravstvene zaštite za naše građane i turiste diljem Istre, ali i  osigurani bolji uvjeti rada za djelatnike hitne medicine, kazala je dr. Antić.

Župan Miletić je rekao da je svima zdravlje na prvom mjestu, što često znamo zaboraviti dok ne dođemo u situaciju da zatrebamo medicinsku skrb nakon čega ju počnemo i više cijeniti.

– Istarska županija u kontinuitetu ulaže u naš Nastavni zavod za hitnu medicinu, a između ostalog i u nabavku voznog parka, posebice znajući koliko godišnje kilometara prijeđu. Drago mi je što Županija s našim jedinicama lokalne samouprave osigurava i tzv. nadstandard, dakle standard van onoga što je HZZO propisao. Ne smijemo smetnuti s uma ni da smo najrazvijenija turistička regija u državi i da u ljetnim mjesecima imamo povećan broj ljudi koji ovdje borave, a samim time NZHM ima znatno više posla. Istarska županija će i u nadolazećem razdoblju nastaviti s nabavkom ambulantnih vozila, poručio je župan Miletić zaželjevši djelatnicima puno uspjeha u poslu, uz što manje intervencija.

Nastavni zavod za hitnu medicinu Istarske županije najmlađa je županijska zdravstvena ustanova, ustanova koja godišnje kvalitetno zbrine preko 45.000 pacijenata, najčešće u teškim situacijama. Pri tome je izuzetno važno stručno znanje zaposlenika, ali i suvremena oprema i ambulantna vozila.

Nakon primopredaje vozila, župan Miletić je obišao sjedište Zavoda, smješteno u Zagrebačkoj ulici, u neposrednoj blizini nove Opće bolnice Pula, gdje se nalaze i centralna Medicinsko prijavno dojavna jedinica i Edukacijsko – simulacijski centar. U ovom potonjem imao je prilike upoznati se s načinom izvođenja edukacija i prakse po pitanju oživljavanja unesrećenih pacijenata. Napomenimo i kako s 23.8 % oživljenih pacijenata, NZHM IŽ bilježi iznad prosječan svjetski rezultat.