Home LABIN Labin - ostalo Bonove za školski pribor Grada Labina možete podignuti do 3. rujna

Bonove za školski pribor Grada Labina možete podignuti do 3. rujna

Grad Labin do petka 3. rujna 2021. izdavati će bonove koji se izdaju od početka kolovoza za nabavku školske opreme i pribora za djecu iz obitelji skromnijeg materijalnog statusa.

Pravo na pomoć imaju roditelji  slabijeg imovinskog statusa te obitelji s troje i više malodobne djece koje ostvaruju pravo na dječji doplatak. Ovo pravo vrijedi i za obitelji s jednim ili dva malodobna djeteta, čiji prosječni mjesečni dohodak po članu kućanstva ne prelazi 33,66% (1.119,53 kn) proračunske osnovice, kao i za obitelji čiji su jedan ili oba roditelja dugotrajno nezaposleni s urednom prijavom u evidenciju HZZ, ili pak trajno onesposobljeni za rad, a pravo mogu ostvariti i korisnici socijalnog programa Grada Labina, odnosno roditelji koji zadovoljavaju socijalni uvjet (pravo na zajamčenu novčanu naknadu, osobnu invalidninu), uvjet prihoda prema Odluci o socijalnoj skrbi grada Labina, te posebni uvjet – ukoliko je učenik dijete hrvatskog ratnog vojnog invalida iz Domovinskog rata.

Pomoć za nabavku školske opreme i pribora dodjeljuje se u obliku bonova, koji iznose 250 kuna za učenike nižih razreda osnovne škole, 300 kuna za učenike viših razreda, te 350 kuna za učenike srednjih škola.

Sredstva za sufinanciranje školskog pribora u visini od 45.000,00 kn osigurana su u ovogodišnjem proračunu Grada Labina. Bonovi se sve do petka 3. rujna svakog radnog dana od 8 do 15 sati mogu preuzeti na porti gradske uprave Grada Labina, Titov trg 11, uz prethodnu telefonsku najavu na broj 866-842 te predočenje potrebne dokumentacije.