Home KULTURA Glazba Emotivni Ante Gelo nakon “Traga u beskraju: “Meni fali Oliver i jako...

Emotivni Ante Gelo nakon “Traga u beskraju: “Meni fali Oliver i jako sam ga volio…”

Ante Gelo poznati je glazbenik koji je puno radio s prerano preminulim Oliverom Dragojevićem. Tim povodom, sada već tradicionalno, 29. srpnja, odnosno ‘oko’ tog datuma, Oliverova Vela Luka postane mjesto fantastično pozitivne energije u spomen na svog preminulog sumještana i umjetnika. Ante Gelo se zahvalio svima, u jednoj podosta emotivnoj objavi…

“Teško je bilo što napraviti u ovoj zemlji. Ali ja se trudim da mi ništa nije teško, pogotovo ako to radim iz čistog entuzijazma i zahvalnosti prema nekom tko je uvijek bio ok prema meni, prema nama. Meni fali Oliver i jako sam ga volio, osnovna ideja naša je da se jednom godišnje u Veloj Luci, na njegovu godišnjicu 29.7., prisjetimo svog prijatelja kroz druženje i pjesmu, da to prenesemo svim ljudima u Hrvatskoj i šire.

Vela Luka je mjesto koje će se uvijek sjećati Olivera jer je to čisto i bez kalkulacije, on je odavde, tu je provodio ljeta, zime, osjećao se Lučaninom, tu su mu Vesna, klinci, unučad.

Ovogodišnji “Trag u beskraju” je bio predivan, koncerti, prijenos, izvođači, glazbenici, tehnika, organizacija, Lučani….ma sve je bilo predivno. Toliko ljudi me zaustavilo na ulici, u dućanu, na kavi, i zahvalilo. Očigledno smo doprijeli do ljudi, to me veseli.

Moja želja da se uključi Hrvatska Radio Televizija, kao najbolja produkcijska kuća koja može prenijeti koncert na nacionalnom nivou, ući u svaki dom, podsjetiti ljude što to bješe ljubav, se ostvarila. Ovdje želim reći par riječi o posebnim ljudima i zahvaliti im od srca. Za početak želim spomenuti dva strahovita tipa koji razumiju apsolutno sve vezano za televiziju, a koji imaju srce kao Velebit i beskrajno povjerenje i strpljenje (i to sa mnom, možete si misliti što i koliko je to strpljenja). Vjerojatno su to i dva najbolja izvršna i planska producenta što možete naći unutar granica HR – Ivica Vlašić i Ivan Kovačić.

Moj naklon poštovana gospodo i dragi prijatelji, hvala vam na volji, trudu, povjerenju kad ga nitko nije imao, hvala od srca u ime svih glazbenika i Lučana. Hvala poštovana Jagica Cvrk, tvoj entuzijazam, prijateljstvo i savjet je pokrenuo sve. Najljepša hvala gosp. v.d. Renatu Kuniću i posebno hvala gosp. Josipu Krajini na otvorenosti i povjerenju. Hvala puno “mojoj” ekipi – Melita Palčić, Ivan Miladinov, Ana Tilić, Petra Topolovec, Adil Džanković, Bruno Molnar i Duško Mandić, Valentino Juras, Damir Dražić i cijela ekipa iz Eldre, Marko Foretić, Nikola Bonačić i svi drugi, najbolji ste u zemlji! Hvala Duško Ćurlić, ma napokon si tu! Prijenos je bio vrhunski, ton, režija, slika, svjetlo…..vrh! Bravo!

Hvala Maja Kruhak i hvala cijeloj ekipi iz Jutarnjeg lista. Najbolji ste!

Posebno i najveće HVALA genijalnoj načelnici općine Vela Luka Katarini Gugić (hvala puno za sve, hvala što me trpiš i hvala na povjerenju), direktoru Turističke zajdenice Vela Luka Dorijanu Dragojeviću, Cenru za kulturu Vela Luka, Udruzi Luško lito i cijeloj ekipi koja radi tu, ja ne znam bolje ljude (i bolje vino, maslinovo i rakiju), hvala najboljem Vinku Barčotu, Edi Braliću i svemu što njih dvojica nose sa sobom (a nose Oliverov duh, mjuzu, ljubav i glupiranje na najjače, vjetar u leđa, karaoke, hobu i školjke baš kad treba), Tončiju Surjanu, Damiru Gugiću, Vatrogascima Vela Luka, Lučkoj upravi Vela Luka i ekipi (hvala za gemišt), i svim drugima, ne zamjerite ako sam koga zaboravio.

To što ste vi u stanju iznijeti, to je čudo!

Hvala Krešo Prosoli, stvarno si car što si imao sluha za hiperaktivnog muzičara kao što sam ja. Hvala Hrvoje Markešić i Marko Bunčić, Nikolina Bonefačić i Petra Ivičević Bakulić, znam da sam vas izludio i hvala na svemu i super napravljenom poslu. Mislim da poslije ovoga možemo sve. Hvala Nikolina Šerbetić i Maro Pitarević na savršenom i modernom retro vizualu. Hvala Real Grupa!

Hvala Petra Topolovec na pomoći i savršenoj komunikaciji, bezbroj brojeva iznazivanih, karata riješenih, brizi oko glazbenika, hvala na linkovima i komunikaciji. Hvala najljepša.

Hvala puno ekipi iz Jadrolinije na čelu s gosp. Davidom Soptom koji su uvijek tu, od davnih putovanja u Luku, ispraćaja koji je bio najposebniji također i zbog vas, pa do “Traga u beskraju” evo već treću godinu. Bez vas bi sve bilo neizvedivo. Hvala Jadrolinija!

Hvala puno poštovanoj Nini Obuljen Koržinek, ministrici kulture i medija, hvala na podršci i ukazanoj dobrodošlici.

Hvala puno poštovani ministre Tomislav Čorić, hvala na prijateljstvu i dobroj volji.

Hvala cijeloj ekipi:

Alen Đurica, Valentino Juras, Tvrtko Bolčić, Mario Stanin, Davor Plečko, Josip Dvorki, Ante Grabovac, Mato Leovac, Josip Franc, Duško Ćurlić, Ivan Papa, Zdenko Bolarić, Kruno Mikuš, Branko Sindler, Davorin Špoljarić, Zvonimir Borovac, Dalibor Koprek, Milan Prpić, Max Drakulić, Vladimir Franjić, Danijel Jakopović, Branko Drakulić, Robert Žižanović, Darko Hanzir-Ferek, Igor Juras, Dubravko Družić, Mario Blažina, Zoran Skupnjak, Vatroslav Cerovski, Tihomir Kos, Marko Hohnjec, Milan Kralj, Davor Žagar, Igor Roksandić, Željko Matleković, ton – Zoran Uroić, Danijel Blagec, Josip Tomazetić, Denis Grizelj, Matija Bajsić, Bruno Molnar, Krešimir Banek, Robert Čubrić, Duško Mandić, Dominik Trbušić, Krunoslav Lojen, Tomislav Krajcer, Nikola Biuk, Nensi Žuvela, Mladen Iveković, Tomislav Križić, Matija Janjanin, Miroslav Jakovov, Antonija Sokolić, Filip Popović, Daniel Autischer, Vjekoslav Gašpert, Ante Paladinić, Marko Martinović, Petra Topolovec, Ana Tilić, Melita Palčić, Adil Džanković, Marko Foretić, Ivica Vlašić, Ivan Kovačić, Tihana Čuljak, Ivan Miladinov, Željen Klašterka.

Hvala puno roadie ekipi Roberto Borovec & Nikola Borovec. Kakva ekipa! Ma top! Hvala puno Lidija Samardžija i ekipa na svemu dobrom učinjenom i na razumijevanju. Najviše hvala mojoj “braći po oružju”, strahovitim glazbenicima:

IZVOĐAČI:

Zorica Kondža, Zlatan Stipišić Gibonni, Tedi Spalato, Marko Tolja, Antonio Serrano, Klapa Ošjak

BAND:

Silvije Petričić, Maasey Kovačević, Alen Kovačević, Goran Franić, Matko Petrić, Kamenko Tulić Kame, Jan Ivelić, Arsen Ereš, Teo Brajčić, Brankica Jovanovski, Karmen Matković Melki, Antea Žure

Hvala mom burazu Alanu Bjelinskom

Violine:

Petar Ruk, Matej Mihaljević, Jelena Knezović, Luka Kojundžić, Marko Glogović

Ivana Miličić Lucija Kanceljak Ivo Martinović Jelena Lelas Anna Runtic

Viole:

Sara Parađiković, Tajana Škorić, Filip Kojundžić

Violončela:

Iva Ilakovac Martin Kutnar Katarina Evetović

Hvala Elvis Stanić Group. Hvala kvartet Sequentia. Hvala Goranu Prižmiću Bati i familiji. Na kraju želim od srca zahvaliti obitelji Dragojević bez kojih ne bi bilo ničega.

Volim vas sve, uživajte u ljetu,

Ante Gelo

Oliver, hvala za glazbu i prijateljstvo.