Home LABIN Labin - ostalo Labinski iseljenici i Grad Labin zajednički obnavljaju sportsko igralište kod škole Matija...

Labinski iseljenici i Grad Labin zajednički obnavljaju sportsko igralište kod škole Matija Vlačić

Nešto drukčiji oblik, opušteno druženje, razgovor, prisjećanje na sve ono što su prošli dokazujući se van svoga rodnog kraja no uvijek prenoseći ljubav prema svom Labinu i Labinštini. Ovako bi se u par riječi moglo opisati sinoćnje druženje gradonačelnika Grada Labina Valtera Glavičića s našim iseljenicima iz New Yorka.

Krajem kolovoza već se tradicionalno održava prijem za žitelje našeg kraja koji žive izvan domovine, a ovoga puta isto se održalo na jedan malo drukčiji način koji je naišao na velike pohvale od strane prisutnih iseljenika.

Naime, Grad Labin uz veliku je pomoć dobro poznatih Brečeta i Mike, Elvisa Brečevića i Miljenka Iljadice, poznatih labinskih zaljubljenika u sport, društvo i Labin, okupio mnoštvo naših iseljenika iz New Yorka na druženju nedaleko boćarske dvorane te se u dobrom društvu s Gradonačelnikom razgovaralo o mnogočemu, a tako i mogućnostima nekih zajedničkih projekata koje iseljenici žele, zajednički s lokalnom zajednicom realizirati u svom rodnom kraju.

„Veoma ugodan razgovor s našim ljudima koji već godinama žive u New Yorku i osjećaju veliku ljubav prema svojem rodnom kraju. Bilo je puno dobre energije i dobrih ideja, a prvi zajednički projekt u kojeg krećemo uskoro je akcija postavljanja antistres podloge na igralište kod Osnovne škole Matije Vlačića i na tome im veliko hvala!“ – istaknuo je gradonačelnik Glavičić nakon održanog druženja.