Home OPĆINE Pićan “Ma ča je taj Deštin?!” U nedjelju možete vidjeti 100% ‘pićonski proizvod’!

“Ma ča je taj Deštin?!” U nedjelju možete vidjeti 100% ‘pićonski proizvod’!

„Kako smo do sada bili malo tajanstveni u vezi predstave Deštin koja će biti odigrana ovu nedjelju u Pićnu u 20:30 sati kod crkvice Sv. Mihovila, za one koji su jako znatiželjni i više puta pitali “Ma ča je taj Deštin?”, ipak ćemo otkriti malo detalja…“, zagolicala je maštu znatiželjnicima Općina Pićan na svojim stranicama.

“Deštin” je predstava u potpunosti stvorena u Pićnu. Ideja, scenarij, režija, produkcija, scenografija, sve je došlo od naših domaćih glumaca amatera entuzijasta. Sve, čak i ovaj zanosan slikovni prikaz.

Dakle, ono što ćete u nedjelju moći vidjeti je 100% pićonski proizvod! ‘A o čemu se ustvari dela?’

Između staroslavenskih bogova Peruna, Mokoš i Velesa zahuktala se burna rasprava o pitanju od ključne važnosti za preuzimanje dominacije među božanstvima, čime se kroz čitavi performans prožimaju emocije ljutnje, srdžbe, ljubavi, ponosa… Hoće li Perun i Veles uspjeti postići dogovor? Može li Mokoš natjerati vodu na svoj mlin? Hoće li uplitanje Vide, Jarila i Vodana između Lade i Pikutika biti odskočna daska ili kamen spoticanja? Može li jedna obična sluškinja utjecati na budućnost? Ili je sve na kraju sudbina – deštin…

Prije predstave, nikako nemojte propustiti mali, ali iznimno vrijedan koncert Ree Turčinović na violini i Sabine Morosini Turčinović na flauti u crkvi Navještenja Marijina u 19:00 sati.

Nakon predstave, osigurano je druženje uz piće i glazbu In blue banda. Ukoliko netko još nije najavio dolazak, može se još uvijek prijaviti na info@pican.hr!