Home LABIN Maturanti SŠMB-a i ove godine u velikom postotku ostvarili pravo upisa na...

Maturanti SŠMB-a i ove godine u velikom postotku ostvarili pravo upisa na studijske programe

Na temelju rezultata ispita državne mature, uspjeha u srednjoj školi i dodatnih provjera koje su proveli pojedini fakulteti, učenici Srednje škole Mate Blažine u ljetnom roku upisali su se na ukupno 34 različitih studijskih programa na Sveučilištima u Puli, Rijeci, Zagrebu, Veleučilištu u Rijeci te Visokom učilištu Algebra.

Od ukupno 56 učenika maturanata četverogodišnjih programa labinske škole koji su prijavili ispite državne mature, 52 su stekli pravo pristupanju ispitima državne mature u ljetnom roku i to 24 učenika strukovnih i 28 učenika gimnazijskog programa. Od toga broja njih 47 je uspješno položilo sve ispite obveznog dijela, dok 5 učenika strukovnih programa nije bilo uspješno u obveznom dijelu. Od učenika koji su s uspjehom položili sve ispite državne mature njih 43 je upisalo neki od studijskih programa u RH, a 1 učenica nastavit će obrazovanje izvan RH.

Na temelju rezultata ispita državne mature, uspjeha u srednjoj školi i dodatnih provjera koje su proveli pojedini fakulteti, učenici Srednje škole Mate Blažine u ljetnom roku upisali su se na ukupno 34 različitih studijskih programa na Sveučilištu u Puli, Rijeci, Zagrebu, Veleučilištu u Rijeci te Visokom učilištu Algebra.

Analizom rezultata upisanih učenika na studijske programe u ljetnom roku, prema kriteriju prioriteta, pokazalo se da su učenici te srednje škole na temelju svojih rezultata u vrlo visokom postotku ostvarili pravo upisa na studijske programe koji su bili najviše ili vrlo visoko pozicionirani na njihovoj listi želja. Rezultati o broju upisanih po izboru pokazuju da su skoro svi učenici upisali studijske programe koji su bili visoko pozicionirani na njihovoj prioritetnoj listi, odnosno 82,69% (40 učenika -1. izbor, 76,92%, 3 učenika – 2.izbor, 5,77%).