Home LABIN Na akciji darivanja krvi Crvenog križa prikupljeno 66 doza krvi, ubrzo nova...

Na akciji darivanja krvi Crvenog križa prikupljeno 66 doza krvi, ubrzo nova akcija!

Crveni križ Labin vrlo je aktivan na svojoj Facebook stranici, a njihove pratitelje vesele doživljaji opisani u šaljivom postu nakon svake akcije darivanja krvi.

Tema proteklog darivanja bili su superheroji, pa je sukladno tome maleni dječak u Batmanovoj majici podržao svoju majku pri prvom darivanju krvi. Ali superheroj je bila ona, jer je želja za darivanjem pobijedila strah od igle, a na darivanje ju je motivirala priča njene prijateljice, čija mama zbog nedostatka krvi nije mogla na operaciju.

Oni koji daruju krv nerijetko pri ponovnim dolascima “potegnu” nove osobe. Tako je Tena prvi put darovala krv 2012. godine uz tatu Daria, kojemu je to bilo 100-o darivanje, a jučer je prvi put krv darovao njen partner Nino, dok je ona krv darivala jubilarni 10-i put (koji se inače kod žena vodi kao 20-o darivanje kod muškaraca!).

Darivanje krvi lakše ide kad si u društvu, eventualni strah lakše se prevaziđe uz bliske osobe. Na darivanje su tako došli brat i sestra Viderščak u namjeri da oboje daruju krv prvi put, no to je uspjelo samo njemu. U Crvenom križu ne sumnjaju da će ubrzo doći red i na ženski dio tandema Viderščak!

Bilo je tu i darivatelja koji su prvi put se u akciju priključili pred kojih dvadesetak godina, no koji zbog različitih razloga nisu se uspjeli odazvati godinama. No, kako se kaže, jednom darivatelj, uvijek darivatelj!

Na akciji je prikupljeno 66 doza (od planiranih 65), a akciji je službeno pristupilo 70, a neslužbeno 89 darivatelja krvi (znatan broj kratkotrajno je odgođen što zbog hemoglobina, niskog tlaka, preranog dolaska ili nekog drugog razloga zbog kojeg su pozvani na neku od narednih akcija kad budu slobodni doći).

Krv su po prvi puta darovali David Brenković, Veronika Fonović, Nino Karlovčec, Samanta Starčić Paliska, Marta Verbanac i Mario Viderščak.

I ovog puta izabran je sretan dobitnik koji će nekoga voditi na slasnu pizzu u pizzeriju Marino u Sv. Marini, a to je Marko Vidović!

Na kraju, informirali su, ali i pozvali sve zainteresirane da se odazovu novom darivanju koje će se održati već ove subote na istom mjestu, u SC Franko Mileta. Dođite u subotu, 4.rujna od 8,30 do 12 sati i pomognite ostvariti plan Crvenog križa o prikupljanju 60 doza krvi!