Home OPĆINE Pićan ‘NA NOŽ’ | Nakon rasprave o pješačkim prijelazima u Općini Pićan, s...

‘NA NOŽ’ | Nakon rasprave o pješačkim prijelazima u Općini Pićan, s oštrom porukom javio se vlasnik konobe Dišpet

Na prekjučer održanoj sjednici Vijeća Općine Pićan pričalo se i o pješačkim prijelazima. Naime, vijećnik Mateo Slivar poručio je kako pješački prijelaz nasušno treba na državnoj cesti jer, prema njegovom izlaganju, vozači ne poštuju ograničenje brzine.

Vijećnik HDZ-a Antun Selar na to je replicirao kako se već duži period čeka i na pješački prijelaz kraj osnovne škole u Sv. Katarini gdje je možda i potrebniji nego ispred jednog privatnog ugostiteljskog objekta.

To se očito nije previše svidjelo vlasniku spomenutog objekta, Konobe Dišpet, Elvisu Zulijaniju koji je i inače na društvenim mrežama vrlo često javno kritičan spram političkih struktura u Istri.

„Ja se slažem s pješačkim prijelazom kod škole u Katarini, kao i kod svog ugostiteljskog objekta koji je jedini u cijeloj Općini Pićan. I kao vlasnik i žitelj ovog kraja plaćam razne poreze ove Općine te sam i roditelj čije dvoje djece moraju prelaziti četiri puta preko glavne ceste D64 gdje je ograničenje 40 km na sat. A vi, Antone Selaru, na koliko Vi vozite kada prođe tim djelom ceste, gdje dnevno pređe 20 ljudi, uglavnom turista, preko te iste ceste? Zato, postavljam mu pitanje hoće li on odgovarati i plaćati odštetu za bilo kakvu nesreću ili je jednostavnije napravit’ pješački prijelaz“, poslao nam je svoju oštru poruku vlasnik konobe Dišpet Elvis Zulijani.

Za kraj, treba napomenuti da vijećnik HDZ-a, barem prema nama dostupnim informacijama, ni u jednom trenutku nije rekao da ne treba pješački prijelaz na spomenutoj državnoj cesti, već je istaknuo kako bi, po njemu, prioritet trebala imati sigurnost osnovnoškolske djece u Sv. Katarini.