Home OPĆINE Kršan Novi predsjednik kršanskog IDS-a Jurica Poropat: “Vrijeme je da prestanemo gledati ‘boje...

Novi predsjednik kršanskog IDS-a Jurica Poropat: “Vrijeme je da prestanemo gledati ‘boje dresova’ te da krenemo rješavati ključna pitanja za ugodniji život u Općini Kršan!”

IDS diljem Istre mijenja čelništva svojih podružnica, a to je napravio i u Općini Kršan. Tamošnji IDS prošlog je petka imao Skupštinu na kojoj je odlučeno da je bivši vijećnik te lokalne samouprave, Čepljan Jurica Poropat, novi predsjednik kršanskog IDS-a.

Tim povodom danas smo s njim porazgovarali u Čepiću: „Promjena je bila nužna, jednostavno se bila uvukla nekakva letargija. Vrijeme je da probudimo članstvo, da pokrenemo novu snagu, s mladim ljudima, ali isto tako da slušamo iskusnije članove koji su nešto više prošli“, rekao je na početku Poropat.

U razgovoru s Poropatom vidljiva je želja za promjenom: „Vrijeme je da se prestanimo igrati političara i gledati ‘boje dresova’ te da krenemo rješavati ključna pitanja za ugodniji život na Općini Kršan. Zbog toga mi je drago da sam na čelu jedne mlade ekipe koja ima entuzijazam, ali i poniznost kad prihvaćamo savjete iskusnijih članova.“

Predsjedništvo IDS-a Kršana čine Mauricio Bajerić, Allen John Prusić, Franko Salamun, Denny Višković, Predrag Rogić, Đulijano Kontuš, Jani Štroligo, Atif Šahdanović, Nenad Jelača, Alan Maglica, Davud Mešinović i Mateo Jurman.

Na Skupštini je odlučeno kako će Đulijano Kontuš biti izabran kao član Zajednice podružnica IDS-a Labinštine, a Dino Čekada, Mauricio Bajerić i Atif Šahdanović će biti fiducijari za Sabor IDS-a koji će se održati 11. rujna 2021. godine.

Očekivano, kršanski IDS je podržao Valtera Glavičića za potpredsjednika IDS-a te Alena Golju za ulazak u Predsjedništvo IDS-a. Također, predložili su Dolores Sorić za predsjednicu Zajednice podružnica Labinštine.