Home KULTURA Glazba Održan 17. Čansonfest u Kastvu – publiku oduševila Karla Pupis i pjesma...

Održan 17. Čansonfest u Kastvu – publiku oduševila Karla Pupis i pjesma “Kako da ti rečen hvala”

Festival čakavske šanson – Čansonfest u Kastvu održao se prekjučer po 17. put. Žiri u sastavu Saša Matovina, Željen Klašterka, Igor Brešan, Kostadinka Velkovska i Albert Petrović odlučio je da je najbolja ČAnsona 17. Čansonfesta skladba Ča je Mare Emanuele Lazarić-Elle, koja je napisala glazbu i stihove te ju izvela sa sastavom Terra Magica.

Nagradu publike osvojila je sjajna Karla Pupis za skladbu Kako da ti rečen hvala, za koju je glazbu i stihove napisao Mauro Staraj. Pjesma govori o ljubavi i zahvalnosti prema majkama, a Staraj je ponovno pokazao da je izrazito talentirani pjesnik dok je Karla Pupis dokazala kako se radi o fantastičnoj interpretatorici. Nagradu za najbolji tekst dobila je Vjekoslava Jurdana za skladbu Misal misli.

Nagradu za najbolju interpretaciju dobila je Vivien Galletta odlukom koju su zajednički donijeli žiri koji je birao najbolju čansonu te žiri koji je birao najbolji tekst, a koji su činile Sanja Zubčić, Robert Funčić, Đurđa Grujičić, Cvjetana Miletić i Dragica Stanić.

Podijeljene su i nagrade za najizvođeniju skladbu prošlogodišnjeg Čansonfesta, koju dodjeljuje Radio Istra, a koja je otišla u ruke Valerija Ricchiuta za Kad mi bude pojti te nagrada za najboljeg kantautora koju je dobio Igor Lesica, za pjesmu posvećenu Velimiru Tuhtanu, On je živel kako j otel koju ju je izveo sa sastavom Kožne jakne. Nagradu za najbolju zavičajnu šansonu, koju dodjeljuje Primorski radio Bakar, dobio je Zemir Delić za pjesmu Oramaj.