Home Umjetnost Umjetnost Labin Ovog petka se u Galeriji Alvona otvara izložba “Fantastični krajolici”

Ovog petka se u Galeriji Alvona otvara izložba “Fantastični krajolici”

Galerija Alvona poziva sve zainteresirane na otvaranje izložbe „Fantastični krajolici“ umjetnice Marije Puović – u petak 13.kolovoza 2021. u 20:00 sati.

Marija Puović nakon završene Škole likovnih umjetnosti u Splitu, smjer slikarski dizajner upisuje Filozofski fakultet u Zagrebu, smjer klasična filologija, a 2015. upisuje studij konzerviranja i restauriranja umjetnina na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti. Radi kao vanjska suradnica Hrvatskog restauratorskog zavoda.

U slobodno vrijeme slika, a prošlogodišnji lockdown inspirirao ju je na povratak prirodi, slikarstvu i  ilustracijama u akvarelu. Kombinira akvarel, kolaž i akril, a različiti pristupi pružaju joj nebrojene izražajne mogućnosti i zapravo za nju predstavljaju igru. Njezina umjetnost posveta je prirodi, njezinim bojama, ljepotama. Prirodi koja stvara, raste, buja, obnavlja i opušta. Trenutno priprema nove ilustratorske projekte i neizmjerno se veseli novim stvaralačkim putevima.

Izložba ostaje otvorena do 23.kolovoza, a iz Galerije Alvona zahvaljuju se Gradu Labinu, Istarskoj županiji te Ministarstvu kulture RH.