Home LABIN Park skulptura Dubrova posjetili predstavnici Grada Pule

Park skulptura Dubrova posjetili predstavnici Grada Pule

Autorica fotografija: Tea Bičić, 2021.

Filip Zoričić, gradonačelnik Grada Pule, Lena Radunić v.d. pročelnica za kulturu te Anja Ademi, pročelnica ureda gradonačelnika posjetili su Park skulptura Dubrova i upoznali se s radom autora na 43. Mediteranskom kiparskom simpoziju.

Grad Pule ove godine financijski podupire 43. MKS s obzirom na to da na njemu sudjeluje pulski kipar Eros Čakić koji će izraditi skulpturu “Vrata nevere”, a koja će biti postavljena u Parku skulptura Dubrova na ulazu iz smjera Vinež.

Autorica fotografija: Tea Bičić, 2021.
Autorica fotografija: Tea Bičić, 2021.

Mediteranski kiparski simpozij ove se godine u Parku skulptura Dubrova održava od 24. srpnja do 14. kolovoza 2021. Hrvatski kipari Eros Čakić, Siniša Majkus i Mirko Zrinšćak stvarat će svoje skulpture kroz tri tjedna u Parku skulptura Dubrova kraj Labina.

Program 43. Mediteranskog kiparskog simpozija sufinanciraju Ministarstvo kulture i medija RH, Istarska županija Odjel za kulturu i zavičajnost, Grad Labin, Općina Sveta Nedelja, Grad Pula, TZ Labin, TZ Općine Sveta Nedelja, a glavni sponzor programa je Hrvatska elektroprivreda d.d. uz glavnog donatora materijala tvrtka Kamen d.d. iz Pazina. Udruga Mediteranski kiparski simpozij korisnik je Institucionalne podrške za razvoj I/ili stabilizaciju udruge Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.