Home SPORT Nogomet PRIPREMNE UTAKMICE | Juniori Rudara Trans Euro ‘peticom’ kroz Nedešćinu, Iskra i...

PRIPREMNE UTAKMICE | Juniori Rudara Trans Euro ‘peticom’ kroz Nedešćinu, Iskra i Raša odigrali u spomen na prerano preminule

Diljem Labinštine danas se igrao nogomet. Uz već objavljeni memorijalni turnir u Koromačnu, prijateljske utakmice igrala su još dva županijska prvoligaša – vineška Iskra i nedešćansko Jedinstvo Omladinac.

Poštujući epidemiološku situaciju koja vlada u okruženju, u NK Raša 1938, održali su danas memorijalnu utakmicu umjesto turnira, na utakmicu u sjećanje na “Srca Raše”. Na njihove preminule članove Ivicu Baljka, Alana Modrušana, Harrya Miljkovića i Denisa Đogića. Obiteljima prerano preminulih raških nogometaša uručeni su rudarski vagoneti s posvetom da neće biti zaboravljeni.

Iskra je od prve minute dominirala i pokazala da je trenutno bolja momčad. Na centaršut Lazarića, Zukić je u drugoj minuti doveo Vinežane u vodstvo. Deset minuta kasnije nakon kornera, Zakomac jednu odbijenu loptu sa 16 metara posprema u mrežu za 0:2. U 24. minuti Mehić je poslao dugu loptu u prostor u kojemu je najbrži Jašarević koji postiže rezultat poluvremena.

U nastavku Rašani su se malo probudili pa su u završnici susreta u više nego izjednačenom drugom poluvremenu, preko Mulavdića postigli dva pogotka i uljepšali si malo ovaj dan.


RAŠA – Igralište NK Raša – PRIPREMNA NOGOMETNA UTAKMICA

RAŠA 1938 – ISKRA 2:3 (0:3)

Strijelci: 0:1 Zukić 2’, Zakomac 12’, 0:3 Jašarević 24’, 1:3 Mulavdić 78′, 2:3 Mulavdić 82′

RAŠA 1938: Osmić, Đogić, Valenta, Hrelja, Peruško, Lakić, Džekić, Alatić, Pozderović, Miljković, Mulavdić

Još su igrali: Begić, Mustafa, Pozderović S., Černjul

Trener: Moreno Kanciani

ISKRA: Jurkota, Lazarić, Panić, Prendivoj, Mehić, Čudić, Zakomac, Kovačević, Zukić, Krasnići, Jašarević

Još su igrali: Ilić, Hoxha, Miletić, Bojkić, Mulalić, Bečirević, Kuralić,

Trener: Fatos Hoxha


U ne baš kompletnim momčadima svoj su prijateljski susret odigrali u Nedešćini Jedinstvo Omladinac i juniori Rudara. Zasluženu su pobjedu na kraju odnijeli igrači trenera Robera Paliske.

U vodstvo su Labinjani došli u 25. minuti pogotkom Paola Juričića. Na 1:1 poravnao je Maksenčuk nakon odbijene lopte u šesnaest metara u 40. minuti. Samo tri minute kasnije Juričić ponovno dovodi Labinjane u vodstvo i sa rezultatom 2:1 otišlo se na poluvrijeme.

U nastavku Maksenčuk je najprije promašio jedanaesterac, točnije obranio mu ga je labinski vratar Nino Basanić, a onda su taj promašaj kaznili Malkić u 58. minuti, Stojak u 62. minuti i Juričić u 75. minuti za konačnih 1:5 i pobjedu juniora Rudara.

NEDEŠĆINA – Igralište NK Jedinstvo – PRIPREMNA NOGOMETNA UTAKMICA

JEDINSTVO OMLADINAC – RUDAR TRANS EURO (juniori) 1:5 (1:2)

Strijelci: 0:1 Juričić 25′, 1:1 Maksenčuk 40′, 1:2 Juričić 43′, 1:3 Malkić 58′, 1:4 Stojak 62′, 1:5 Juričić 75′

JEDINSTVO OMLADINAC: Rajković N., Knapić, Bojkić, Puškarić, Verbanac, Kurtić, Imširović, Gobo, Mahmutović, Maksenčuk, Ixtiyor

Još su igrali: Rajković D.

Trener: Franko Čupić

RUDAR TRANS EURO (juniori): Basanić, Papalardo, Kos, Celić, Hrvat, Načinović, Malkić, Frankola, Murtić, Juričić, Stojak

Trener: Roberto Paliska