Home SPORT Stolni tenis PRVENSTVO HRVATSKE | Iza STK Brovinja je jedan od najuspješnijih vikenda u...

PRVENSTVO HRVATSKE | Iza STK Brovinja je jedan od najuspješnijih vikenda u povijesti – par Bernaz i Griparić do srebra, ekipno osvojili broncu!

Jedan od najuspješnijih nastupa od osnutka kluba bio je stolnotenisačima Brovinja protekli vikend na Prvenstvu Hrvatske za mlađe kadete koje je održano u Puli. Bernaz i Griparić su u paru postali viceprvaci Hrvatske, a momčad u sastavu Leo Bernaz, Josip Griparić, Emanuel Drndić je osvojila treće mjesto.

Bernaz i Griparić su do finala pobijedili par Zohil/Pulić, u 1/4 finalu su bili bolji od Zidarića (Pula) i Šakića (Malinska), a u polufinalu su napravili iznenađenje izbacivši druge nositelje Tepeša i Paurovića (Dugo Selo).

U finalu su pružili veliki otpor prvim nositeljima Colevu (RRS Varaždin) i Marjanoviću (Vodovod), ali više nije bilo dovoljno koncentracije za još jedan podvig.

BERNAZ Leo/GRIPARIĆ Josip
1/8 – ZOHIL Matija (PU)/PULIĆ Paulo (VRS) 3 : 0 (2, 3, 4)
1/4 – ZIDARIĆ Petar (PU)/ŠAKIĆ Adrian (MAL) 3 : 0 (7, 8, 8)
1/2 – TEPEŠ Luka/PAUREVIĆ Patrik (DUS) 3 : 1 (-10, 6, 10, 9)
Finale – COLEV Ivor (RRS)/MARJANOVIĆ Gabrijel (VOD) 0 : 3 (-9, -8, -6)

U konkurenciji sedam najboljih momčadi u Hrvatskoj Brovinjari su u grupi 1 pobijedili Opatiju 3:1, a izgubili od prvih nositelja Dugog Sela istim rezultatom. U borbi za treće mjesto pobijedili su zagrebački TIS 3:1. U finalu je Pula bila bolja od Dugog Sela.

U pojedinačnoj konkurenciji grupu je prošao samo Griparić i to kao drugoplasirani. Pobijedio je Juričevića (TIS) 3:1 i Crnoju (Dugo Selo) 3:0, a izgubio 3:1 od Marčeca (Visia). Nažalost, ždrijeb mu je već u osmini finala odredio za protivnika prvog nositelja Valea (Pula) od kojeg je poražen 3:1.

Bernaz je zaustavljen već u grupi gdje je bio trećeplasiran. To ne čudi ako pogledamo protivnike. Poražen je od kasnijeg prvaka Hrvatske Marjanovića (Vodovod) 3:0 i viceprvaka Mrkića (Pula) 3:2. Pobijedio je Poljaka (Novaki) 3:0.

U konkurenciji mlađih kadetkinja Sara Bernaz je također bila treća u skupini. Poražena je od kasnije viceprvakinje Miškić (Šibenik) i Bebek (Dugo Selo) po 3:0, a pobijedila je Koporčić (Mladost Zagreb) 3:2. U paru s Vanesom Krnić (Kvarner) Bernaz je poražena u 1/8 finala od para Vukovac/Čmelak.

GRIPARIĆ Josip – JURIČEVIĆ Vid (TIS) 3 : 1 (5, -9, 9, 5)
– MARČEC Mark (Visia) 0 : 3 (-7, -8, -10)
– CRNOJA Noa (Dugo Selo) 3 : 0 (6, 6, 6)
1/8 – VALE Deni (Pula) 1 : 3 (-7, -3, 8, -5)

BERNAZ Leo – MARJANOVIĆ Gabrijel (Vodovod) 3 : 0 (-4, -9, -6)
– MRKIĆ Andrej (Pula) 2 : 3 (8, -4, -14, 7, -4)
– POLJAK Oliver (Sv. Nedelja Novaki) 0 : 3 (-9, -4, -2)

BERNAZ Sara – MIŠKIĆ Franka (Šibenik) 0 : 3 (-1, -6, -4)
– KOPORČIĆ Iva (Mladost) 3 : 2 (-7, -7, 8, 5, 7)
1/4 – BEBEK Lana (Dugo Selo) 0 : 3 (-8, -5, -1)

Mješoviti parovi

U konkurenciji mješovitih parova Bernaz je igrao u paru s Buić (Pula). Poraženi su u 1/4 finalu od Marjanovića i Pustaj u samoj završnici petog seta iako su kroz set imali stalnu prednost. Šteta za Bernaza zbog propuštene prilike da se još jednom popne na postolje.

Griparić je igrao u paru s Vujičić (Pula). U 1/16 finala pobijedili su par Kolak/Vučinić (Cibalia), ali su u 1/8 finalu poraženi od Bernaza i Buić. Sara Bernaz i Zohil (Pula) poraženi su u 1/16 finala od para Benković/Vukelja (Aquaestil). Idući vikend održava se u Osijeku Prvenstvo Hrvatske za najmlađe kadete na kojem će nastupiti Sara Bernaz.