Home KULTURA U Pićnu predstavljena knjiga Daniela Mohorovića “Ona i on”

U Pićnu predstavljena knjiga Daniela Mohorovića “Ona i on”

FOTO: Laura Kokot, Galerija Pićan

U subotu 14. kolovoza 2021., a u sklopu četvrte književno-recitalne manifestacije „Pićonski feroli i feralići 2021“, pićanskoj je javnosti predstavljena knjiga ”Ona i on” Daniela Mohorovića.

Jedna pjesma na četiri jezika i na jednom dijalektu: najkraći je opis ove knjige koja je rezultat zajedničkog  rada učenika i profesora labinske Srednje škole  Mate Blažine. Urednica knjige je Majda Milevoj Klapčić, suradnici/mentori Kristina Radović Miletić, Karla Golja Milevoj i Martina Lukež.

Djelo je lektorirala Amneris Ružić Fornažar, akcentuirao Ivan Miškulin, izdavač je Srednja škola Mate Blažine Labin u nakladi od 200 primjeraka, tiskanih u raškom Vetva graphu.

Pićanska publika imala je priliku čuti labinjonsku, talijansku i englesku verziju pjesme, u izvedbi autora i zanimljivog dvojezičnog ”dueta”, profesorica Martine Lukež i Karle Golja Milevoj. Svoj nastup su opisali kao ”One i on”.

Izdavanje ove višejezične knjige podržali su Grad Labin i općine Labinštine, a među njima i Općina Pićan, organizator ”Pićonskih ferola i feralića”.