Home ISTRA Politika IDS: “Govor nasilja, podjela i mržnje kojeg promovira Ferić nikad ranije nije...

IDS: “Govor nasilja, podjela i mržnje kojeg promovira Ferić nikad ranije nije viđen u Istri!”

IDS je poslao danas priopćenje o javnom diskursu u kojem su se posebice dotaknuli, SDP-a i njihovog čelnika u Istri, Danijela Ferića.

„Zaprepašteni smo razinom na koju je svedena javna rasprava u Istri koja je inače primjer tolerancije, pristojnosti i međusobnog uvažavanja. Izravne prijetnje i korištenje djece kao sredstva političkih napada, čemu, na žalost, svjedočimo ovih dana, zaslužuju samo žestoku osudu i prijezir.

Izražavamo posebnu zabrinutost jer se takvom huliganskom ponašanju priključio i županijski vijećnik SDP-a Danijel Ferić koji je uspio razinu političke komunikacije srozati do samog dna. Govor nasilja, podjela i mržnje kojeg promovira Ferić nikad ranije nije viđen u Istri.

IDS najoštrije osuđuje takav huliganski pristup politici, a posebno smo zgroženi lakoćom kojom se poseže za neutemeljenim klevetama i izravnim prijetnjama.

Istra ne pamti takve vulgarne i nasilne istupe i drago nam je da ima onih koji su se imali potrebu ograditi od govora mržnje. Apeliramo na čelništvo SDP-a da se ogradi od verbalnog nasilja svog vijećnika i da osudi govor mržnje upućen ne samo istarskim političarima nego i njihovoj djeci“, stoji u priopćenju IDS-a.