Home SPORT Nogomet Iskra na otvaranju Prve ŽNL protutnjala kroz Ližnjan!

Iskra na otvaranju Prve ŽNL protutnjala kroz Ližnjan!

Otvoreno je prvenstvo Prve ŽNL, a čast da odigraju uvodni derbi pripao je Ližnjanu i Iskri iz Vineža. Vidljivo je od prvoga trenutka bilo da su Vinežani posložena momčad za ovaj rang natjecanja, te da su prepuni iskustva. Iskustva koje neće tako lako prosuti sada kada su konačno došli na ligaški nivo kojega zaslužuju.

Momčad Iskre se od prve minute postavilo snažno i čvrsto ne dopuštajući domaćima da razviju svoju igru, ali i oštro kažnjavajući svaku pogrešku. Već u otvaranju utakmice Nermin Krasnići uputio je cetaršut pred ližnjanski gol, a Kostešić nespretno reagirao i doveo Vinežane u vodstvo. Pokušao je Balde u 17. minuti lijepim udarcem vratiti stvari na početak, no odličan udarac odsjeo je na gredi gostujućeg gola.

Samo tri minute kasnije nakon kornera Ližnjana, Jelenić neometan šalje loptu pokraj gola. Kaznili su to gosti u 24. minuti kada nakon kornera i niza takozvanih “odbijanaca”, Čudić prima loptu na visini 16 metara i pogađa za vodstvo od 2:0. Ponovno su Vinežani opasni u 35. minuti kada odličan pokušaj Panića sa 25 metara ipak kroti Matošević. Posljednju priliku u prvom dijelu propustili su domaćini kada je Jelenić lijepu situaciju sa sedam metara poslao “nebu pod oblake”.

Nije ovo bio dan Frane Jelenića. Već u prvoj minuti nastavka njegov pokušaj sa vrha šesnaesterca prolazi malo preko gola, a u 70. minuti isti igrač odlično pokušava no lopta prolazi uz samu vratnicu. I kako to biva, iz jedinog pokušaja Iskre u drugom dijelu gosti postižu u 80. minuti posljednji pogodak i razbijaju rezultatsku neizvjesnost. Bećirević je probio bok, ubacio na pet metara gdje Krasnići neumoljivo šalje loptu pod prečku za konačno slavlje Vinežana na Šaraji.


LIŽNJAN – Igralište Šaraja – 1. ŽNLI – 1. kolo. Sudac: Sandi Orbanić (Žminj) Pomoćnici: Kristijan Radovan (Rovinjsko Selo), Dorijano Marić (Rovinj)

LIŽNJAN – ISKRA 0:3 (0:2)

Žuti kartoni: Birkić (Ližnjan), Panić, Ilić, Krasnići (Iskra)

Strijelci: 0:1 Kostešić 9′ (ag), 0:2 Čudić 24′, 0:3 Krasnići 80′

LIŽNJAN: Matošević, Raković, Kostešić, (od 46. Pejčić), Gerovac, Matić, Jelenić, Balde, Licardo, Birkić (od 46. Kontošić), Todorov, Pavić

Trener: Zoran Moravac

ISKRA: Ilić, Prendivoj, Trumić, Čudić, Panić, Mehić, Softić (od 88. Hoxha), Krasnići (od 87. Bojkić), Bećirević, Lazarić (od 84. Begović), Jašarević (od 55. Mulalić)

Trener: nema prijave