Home LABIN La Mei Miletić, Lena Marie Josić, Martin Franković, Antonela Jurašić i Ružica...

La Mei Miletić, Lena Marie Josić, Martin Franković, Antonela Jurašić i Ružica Vilić ljetni su najčitatelji Gradske knjižnice Labin

Gradska knjižnica Labin ovoga je ljeta u sklopu programa obilježavanja Godine čitanja organizirala posebno natjecanje – izbor ljetnih najčitatelja s ciljem popularizacije knjige i poticanja čitanja kod svih dobnih skupina. 

Susret s ljetnim najčitateljima održan je danas, povodom Međunarodnog dana pismenosti – 8. rujna, u labinskoj knjižnici.  

Ljetni najčitatelji, prema dobnim kategorijama, su:

  • Predškolci: La Mei Miletić
  • Učenici mlađih razreda osnovne škole: Lena Marie Josić
  • Učenici starijih razreda osnovne škole: Martin Franković
  • Učenici srednje škole: Antonela Jurašić
  • Odrasli: Ružica Vilić

Za sudjelovanje u natjecanju trebalo je ispuniti prijavnicu te sve naslove pročitanih knjiga, dojmove, citate upisivati u posebnu tablicu. Natjecanje je trajalo od 21. lipnja do 1. rujna, a provodilo se u pet kategorija: predškolci, učenici mlađih razreda osnovne škole, učenici starijih razreda osnovne škole, učenici srednje škole i odrasli.

Ljetni najčitatelji zajedno su pročitali 195 knjiga, a svi natjecatelji ukupno 497 knjiga iz fonda labinske knjižnice.

Ljetnim najčitateljima iz svake kategorije ravnateljica Silvia Fiamengo uručila je prigodne nagrade, diplomu i, naravno, knjige. 

Iz knjižnice zahvaljuju svim ovogodišnjim natjecateljima što su u Godini čitanja ljeto proveli s knjižnicom i njenim vjernim pratiteljicama – knjigama!