Home LABIN Održane konzultacije s mjesnim odborima Labin Kature i Vinež

Održane konzultacije s mjesnim odborima Labin Kature i Vinež

Treći dan zaredom održavaju se konzultacije s predstavnicima mjesnih odbora Grada Labina kao pripreme za izradu Proračuna Grada Labina za 2022. godinu. Nakon što su održane konzultacije sa članovima MO Labin Gornji, Labin Donji, Kapelica i Rabac, jučer se gradonačelnik Valter Glavičić sa suradnicima, pročelnicom Upravnog odjela za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i izdavanje akata za gradnju Anamarijom Lukšić i pročelnikom Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i upravljanje imovinom Danijelom Žužićem sastao sa članovima Mjesnog odbora Labin Kature, a potom i Mjesnim odborom Vinež.

Predstavnici Grada upoznali su članove mjesnih odbora s nedavno usvojenim odlukama Gradskog vijeća Grada Labina kojim je inicirana izrada V. Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Labina, I. Izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja naselja Kapelica i V. Izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja Labina i Presike. Područje Mjesnog odbora Labin Kature upravo je veliko gradilište, pa je na tom sastanku bilo riječi o kapitalnom projektu izgradnje Doma za starije osobe ali i o stambenoj gradnji koja je u tijeku na Katurama a gdje Grad Labin planira iz sredstava komunalnog doprinosa urediti dječje igralište. Članovi MO Labin Kature iznijeli su potrebu za izgradnjom drvarnica u ulici Sv. Mikule i Istarskoj te ukazali na derutno stanje asfalta ispred „zelene zgrade“.

Vinežanima su prezentirane kapitalne investicije koje se planiraju na njihovom području i to prije svega u Poslovnoj zoni Vinež, potom izgradnja nogostupa od škole na Vinežu do Marciljani i pomoćno sportsko igralište na Vinežu, kao i one koje su dovršene u ovoj godini a to je uređenje Krvove place i dječjeg igralište na Vinežu.

Članovi MO iznijeli su potrebu za daljnjim postavljanjem javne rasvjete na području MO i uređenje bare na Marcilnici.

Mjesni odbori su u obvezi do 13. rujna 2021. dostaviti pisane prijedloge.