Home OPĆINE Raša Općini Raši „zeleno svjetlo“ Vlade RH za kreditiranje uređenja raškog rudnika

Općini Raši „zeleno svjetlo“ Vlade RH za kreditiranje uređenja raškog rudnika

Vlada RH na jučerašnjoj je sjednici dala suglasnost Općini Raša za zaduženje kod Zagrebačke banke d.d. Zagreb u iznosu od četiri milijuna kuna u svrhu financiranja kapitalnog projekta „Kulturno – komercijalni kompleks u Raši – Karlota“.

U sklopu tog projekta Općina će sanirati i urediti zatvoreni rudarski potkop u Raši te ga prenamijeniti u turističke svrhe. Rok otplate kredita iznosi pet godina, uz poček od jedne godine.

„Nakon višegodišnjeg rada na dokumentaciji, sada konačno možemo krenuti u – rudnik. Predstoji raspisati postupak javne nabave za izvođača, a onda i početak samih radova“, kaže općinska načelnica Glorija Paliska.

„Raša je izgrađena na rudarskom trudu i životu. Stoga smo ponosni smo što smo u prilici urediti naš rudnik na način da on, kao izvorno naslijeđe Raše, ponovno bude pokretač njenog razvoja. Rudarsku priču Raše prepoznaje i Vlada RH, koja nam je najprije darovala zemljište za projekt, a sada nam je dana i suglasnost za realizaciju, na čemu smo vrlo zahvalni“, dodaje Paliska.

Odluku o zaduživanju za realizaciju kapitalnog projekta prethodno je donijelo Općinsko vijeće Općine Raša.