Home LABIN Počela škola u SŠMB – nastava po programu A, ali uz poštivanje...

Počela škola u SŠMB – nastava po programu A, ali uz poštivanje epidemioloških mjera

izvor fotografije: službene stranice srednje škole Mate Blažina Labin/ Radio Labin

“Na početku smo još jedne izazovne školske godine 2021./2022. Polazak u školu, susret sa svojim nastavnicima, kolegama i kolegicama iz razreda je sigurno dugo iščekivan trenutak koji u uvjetima pandemije COVID 19 iziskuje od svakog od nas veliku odgovornost.

Kao i prošle školske godine, pripremili smo za vas smjernice za boravak učenika, nastavnika i ostalih djelatnika uvažavajući donesene preporuka od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja kako bi se prilagodili epidemiološkim uvjetima te time štitili zdravlje učenika, vlastito zdravlje, a neizravno zdravlje obitelji i građana Grada Labina (i Republike Hrvatske).

Razrađeni su protokoli i konkretne mjere vezane za postupanje i prilagodbu rada u školi u novim epidemiološkim uvjetima kojih se moraju pridržavati učenici, nastavnici i roditelji te ostali djelatnici škole. Učenici i djelatnici imaju obvezu nositi zaštitne maske pri ulasku i tijekom boravka u Školi, kako je preporučeno od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, odnosno Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Naša škola će raditi po propisanom modelu A („uživo“ tj. „licem u lice“), vodeći računa o epidemiološkim mjerama, kojih se moraju pridržavati svi učenici, nastavnici i roditelji. Želimo vas zdravu i uspješnu školsku godinu 2021./2022. Sretno!”, poručili su iz Srednje škole Mate Blažine.