Home RUBRIKE Podcast Učka PODCAST UČKA #65 Mauro Staraj: “Celi život san želi da seden za...

PODCAST UČKA #65 Mauro Staraj: “Celi život san želi da seden za klavir i pokažen drugu stranu sebe!”

Mauro Staraj, glazbenik i istinski umjetnik kad je u pitanju pisanje tekstova za pjesme, bio je gost našeg 65. Podcasta Učka. Na nadmorskoj visini od 519 metara, u prekrasnom Veprincu, održan je jedan od ugodnijih podcasta.

Na početku su tema bili Faloti, a kad smo pomislili da je nogomet jedna od rijetkih stvari koja nas razdvaja, Mauro ‘poveda’: „Znaš ča je mene bilo najlepše? 1994. Nogometno prvenstvo u Ameriki. Sve igrače napamet znat, svaki dan igrat nogomet, blatni, potni, ni te strah ničega…“, rekao je na početku kad se dotakao djetinjstva.

Na brzinu smo se dotaknuli i korone, a onda smo došli na period života u kojem je bio jedan od ključnih faktora u Koktelsima. Vrlo brzo smo se dotaknuli i Veprinca o kojem govori podosta emotivno.

‘Rivali’ smo i do Marice na Učki, a onda i do problema sa srcem u 25. godini života i do preplanulih medicinskih sestri. ‘Ćakulali’ smo i o glazbenoj karijeri, ‘teškim’ pjesmama, MIK-u, Čansonfestu, Istri, nonetima, zahodima, uzorima, Alenu Vitasoviću, političkoj avanturi…jednostavno, Mauro je bio ono što je uvijek – zabavan, interesantan i direktan!

Premijera 65. Podcasta Učka je danas, 12. rujna, od 10 sati.