Home OBRAZOVANJE SŠMB: “Pripremljene su smjernice, maske moraju biti na licu, sukladno preporuci Ministarstva...

SŠMB: “Pripremljene su smjernice, maske moraju biti na licu, sukladno preporuci Ministarstva znanosti i obrazovanja”

Iz Srednje škole Mate Blažina objavili su kraće priopćenje ususret novoj školskoj godini:

“Poštovani učenici/ce i roditelji/skrbnici, na početku smo još jedne izazovne školske godine 2021./2022. Polazak u školu, susret sa svojim nastavnicima, kolegama i kolegicama iz razreda je sigurno dugo iščekivan trenutak koji u uvjetima pandemije COVID 19 iziskuje od svakog od nas veliku odgovornost.

Kao i prošle školske godine pripremili smo za vas smjernice za boravak učenika, nastavnika i ostalih djelatnika uvažavajući donesene preporuka od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja kako bi se prilagodili epidemiološkim uvjetima te time štitili zdravlje učenika, vlastito zdravlje, a neizravno zdravlje obitelji i građana Grada Labina (i Republike Hrvatske).

Razrađeni su protokoli i konkretne mjere vezane za postupanje i prilagodbu rada u školi u novim epidemiološkim uvjetima kojih se moraju pridržavati učenici, nastavnici i roditelji te ostali djelatnici škole. Učenici i djelatnici imaju obvezu nositi zaštitne maske za lice pri ulasku i tijekom boravka u Školi, kako je preporučeno od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, odnosno Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Naša škola će raditi po propisanom modelu A („uživo“ tj. „licem u lice“), vodeći računa o epidemiološkim mjerama, kojih se moraju pridržavati svi učenici, nastavnici i roditelji.

Želimo vas zdravu i uspješnu školsku godinu 2021./2022. Sretno!”, stoji u priopćenju.