Home SPORT Nogomet “Suce se u Labinu tretira s velikim poštovanjem, i dosad i odsad...

“Suce se u Labinu tretira s velikim poštovanjem, i dosad i odsad će tako biti. Ali, ovo više nije zabavno…”

U Labinu „kuha“, mnogi će reći napokon. Nogometaši Rudar Trans Euro ponovno su nezadovoljni suđenjem otišli s travnjaka, iako je trener ostao smiren na kraju susreta u kojem su Pomorci u smiraju zabili za 0:1. Definitivna potvrda toga je i objava na društvenim mrežama predsjednika kluba koji je na gore objavljenu fotografiju napisao:

„Kad vam ovo sude kao zaleđe lijevog krila onda je to ili neznanje ili krađa. Kad to naprave u tri navrata onda sigurno nije slučajnost“, bio je neuobičajeno kratak Zalihić.

Još uvijek je Labinjanima „svježa rana“ kada je Jelenčić najprije napucanu loptu u rame okarakterizirao kao jedanaesterac da bi pet minuta kasnije Rudanovo saplitanje u šesnaestercu za njega bilo „sve u redu“.

Rudan je i jučer srušen u šesnaestercu, ali ponovno nije bio penala za Rudar Trans Euro. No, i više od toga, Kovari zamjeraju dosuđene nedozvoljene pozicije, od kojih su dvije vidljivo krivo dosuđene, s time da se kod jedne radi o promašaju od nekoliko metara, pa je jasno zbog čega Labinjani djeluju sve nervoznije.

Tko gubi, taj se ljuti – stara je izreka, ali treba dodati i kako je na Krku gol za 2:1 postignut nakon, po njima, nepostojećeg prekršaja kojeg je sudac Bezelj vrlo ažurno ‘svirao’.

„I sam sam bio sudac, po ovom pitanju sam veoma strpljiv. Suce se u Labinu tretira s velikim poštovanjem, i dosad i odsad će tako biti. Ali, ovo više nije zabavno ni smiješno. Ako se već utakmice snimaju, onda je suludo da ovakve stvari prolaze ‘ispod radara’. Naravno da u trku možeš krivo procijeniti je li neko bio u nedozvoljenoj poziciji pola metra ili nije, ali da promašiš tri metra, onda te ili nije briga, ili si tendenciozan. Mi ćemo rješiti svoje probleme u igri, to sam siguran, ali isto tako molim da svi imaju isti kriterij. To što ja ne radim pritisak na suce ili povjerenika, to ne znači da se labinske nogometaše može krasti. Inače, Pomorcu 1921 čestitam na pobjedi, dečki su pokazali kako se bori za svoj klub“, dovršio je predsjednik NK Rudar TE, Remzo Zalihić.