Home OBRAZOVANJE Tomica Kristić održao zanimljivo putopisno predavanje u Gradskoj knjižnici Labin: Autostopom od...

Tomica Kristić održao zanimljivo putopisno predavanje u Gradskoj knjižnici Labin: Autostopom od Hrvatske do Novog Zelanda

U Gradskoj knjižnici Labin jučer, 9. rujna održano je multimedijalno putopisno predavanje Tomice Kristića koji je ujedno predstavio i svoju prvu knjigu u nadolazećoj trilogiji – “Putovanje u Međuzemlje: udisaj slobode”.

Tomica je na svome putu prešao 40.000 kilometara, putujući kroz 25 država i osvojivši tri kontinenta i to, uglavnom, autostopirajući. Nakon tri godine i devet mjeseci stigao je do svog krajnjeg cilja – Novog Zelanda.

Kako je sve krenulo, kuda ga je sve put vodio i koliko je ovo putovanje života utjecalo na njega samoga i pretvorilo se u način života, otkrio nam je Tomica u nešto više od sat vremena  predavanja koje je bilo popraćeno brojnim fotografijama te video isječcima. Iran, Indija, Nepal, Mjanmar, Vijetnam dio su Tomičina putovanja, a što je sve dalje doživio na putu do Novog Zelanda, otkrit će nam u knjigama koje slijede.

I na samome kraju, kao što sam autor ističe, ne morate imati pune bankovne račune da biste putovali svijetom jer jednom kada krenete, sva su vam vrata otvorena i cijeli je svijet vaš.