Home LABIN Labin - ostalo U Labinu održano predsjedništvo Saveza udruga antifašista Istarske županije

U Labinu održano predsjedništvo Saveza udruga antifašista Istarske županije

Danas je u Sportskom centru Franko Mileta u Labinu održano  šesto predsjedništvo Saveza udruga antifašista Istarske županije.

Prisutne je kao domaćin i predsjednik labinske udruge antifašista pozdravio Severino Franović istaknuvši zahvalu Gradu Labinu na dobroj suradnji tijekom cijele godine, ali i ustupanju prostora za današnju sjednicu.

Istaknuo je kako se Labin oduvijek ponosi svojom antifašističkom prošlošću, a ova godina je zaista posebna jer slavimo 100. obljetnicu Labinske republike, prvog zabilježenog otpora fašizmu u Europi i na to moramo biti ponosni.

Predsjedništvo  je u ime Grada Labina otvorila zamjenica gradonačelnika Federika Mohorović Čekada koja je naglasila: „Zahvaljujem svima vama, posebice predsjedniku labinske udruge gospodinu Severinu Frankoviću na trudu i promicanju ovih trajnih vrijednosti. Temelji su to koje svakodnevno promičemo i kod naših najmlađih, i na to smo ponosni. Istra je oduvijek bila kolijevka antifašizma, a obilježavanja Dana Istarske županije, Labinske republike, rujanskih odluka i mnogih drugih važnih datuma usko je vezano za antifašizam, odnosno našu prošlost na kojoj temeljimo sve naše vrijednosti. Još jednom, dobrodošli u Labin i ugodan rad!“