Home ISTRA Još 2 međunarodne i 1 nacionalna nagrada za “Central Istria – Dare...

Još 2 međunarodne i 1 nacionalna nagrada za “Central Istria – Dare to Explore” Levela 52

Promotivni film „Central Istria – Dare to Explore“ TZ-a Središnje Istre nastavlja osvajati brojne nagrade na turističkim festivalima diljem svijeta. 

Prošlog petka, filmska ekipa dobila je vijest kako je film osvojio 3. mjesto na međunarodnom festivalu turističkog filma Tourfilm Riga u Latviji. Tjedan dana kasnije film je na najrelevantnijem domaćem festivalu turističkog filma Zagreb Tourfilm festivalu osvojio 1. mjesto u domaćoj konkurenciji i 3. u internacionalnoj. 

Da podsjetimo, film je dosad osvojio čak 6 međunarodnih nagrada: srebro na The Golden City Gate ITB u Berlinu, prvo mjesto na TRAVEL FILM International Film Festivalu u Rusiji. World Media Festival u Hamburgu je nagradio film zlatom u kategoriji Tourism and Travel Media za najbolji destinacijski film te posebnom nagradom žirija za najbolju glazbu, a na prestižnom američkom festivalu The Telly Awards, koji se ove godine održao po 42. put, film je osvojio prvo mjesto u kategoriji promotivnog turističkog filma.

Sve ove nagrade pravi su vjetar u leđa, ističe koautor filma i direktor Levela 52 Sanel Isanović.

Dugo smo i naporno radili da bi postigli ovu razinu kvalitete u produkciji, ali ništa od toga ne bi bilo moguće da nije bilo naših klijenata, nastavlja Isanović pritom zahvaljujući TZ-u središnje Istre i Sanji Kantaruti na ukazanom povjerenju. 

Koautor, redatelj, direktor fotografije, montažer i kolorist filma Goran Načinović istaknuo je kako inspiracije za film nije nedostajalo.

Središnja Istre je za mene čarobna i upravo zato je bilo prirodno spojiti vile, čarobnjake i ostale likove iz svijeta mašte s prekrasnim lokacijama i atributima koje ističu ovu destinaciju, završava Načinović.

Na filmu je sudjelovao i velik broj lokalnih statista. Za Dare to Explore rađeni su i posebni kostimi za koje je bila zadužena Kristina Nefat te je producentica filma bila Bianca Dagostin. Poseban dojam filmu daje originalna glazba Sanela Isanovića i tekst naracije kojeg potpisuje Ana Tavić.

Film gledatelja očarava vizurama središnje Istre: Grada Pazina te općine Lupoglav, Cerovlja, Karojbe, Sv. Petra u Šumi, Sv. Lovreča, Tinjana, Gračišća i Pićna. Netaknuta priroda, povijesna baština uz malo mašte isprepliću se u epsku priču koja mami gledatelje da dođu i istraže ovaj turistički dragulj Hrvatske. 

Film možete pogledati niže ispod teksta.