Home GOSPODARSTVO Gospodarstvo Labinštine Jutarnji list predstavio jedan od posebnijih kafića uopće – labinski Karbon!

Jutarnji list predstavio jedan od posebnijih kafića uopće – labinski Karbon!

Mnogi Labinjani s guštom svoje kave ispijaju u kafiću Karbon, na mjestu nekadašnjeg „Down towna“. No, zbog svog specifičnog interijera, ali i kvalitete usluge i pića, Karbon je stekao „slavu“ i izvan Labina. O njemu danas piše i Jutarnji list.

Caffe bar Karbon nalazi se u centru Labina (Zelenice 11), a njegova površina iznosi 60-tak kvadrata

Njegovi vlasnici, Paulo Glušić i Željana Gregov, prostor kafića dizajnirali su i, uz pomoć jednog majstora i nekolicine prijatelja, uredili samostalno.

„Ime bara (što u prijevodu znači ugljen), kao i sam prostor, posveta je rudarima, bez čijeg doprinosa Labin danas ne bi imao svoj jedinstveni karakter i toliko jak identitet – odmah na početku ističu vlasnici i govore kako, što se tiče adaptacije kafića, odražene su sljedeće stvari: sušeni su spušteni stropovi da bi se došlo do originalnog betona, čime je prostor vizualno dobio na veličini. Vođeni industrijskim dizajnom, zidovima je dan izgled betona, a monotoniju sive razbila je dekorativna cigla crvene boje. Prostor upotpunjuju detalji iz rudnika, kao što su originalno zvono, telefon, lampe i sam ugljen“, kažu vlasnici, a ostatak opširne reportaže pročitajte na Jutarnjem listu.