Home Umjetnost Umjetnost Labin Održana druga večer festivala Književna karika

Održana druga večer festivala Književna karika

Jučer, 7. listopada Gradska knjižnica Labin bila je po prvi puta domaćin Književne karike – Lit Link festivala koji se održava od 6. do 9. listopada u tri hrvatska grada – Zagrebu, Rijeci i Labinu.

U okviru Festivala u našoj smo knjižnici ugostili domaće autore, kao i autore, urednike i izdavače s njemačkog govornog područja. U trosatnom druženju izdavačima i publici predstavili su se renomirani autori domaće i inozemne književne scene.

Njemačko govorno područje predstavljali su književnica i književna kritičarka Jana Volkmann te publicist i istraživač Uwe von Seltmann koji živi između Njemačke, Poljske i Istre. Svojim djelima predstavili su se i hrvatska nagrađivana književnica Tatjana Gromača, putopisac i biograf Jasen Boko te književnik, prevoditelj i kolumnist Sinan Gudžević.

Programski koordinator Festivala i moderator sinoćnjeg događanja naš je književnik Robert Perišić, a producent Ivan Sršen, izdavač i književni agent. U ulozi prevoditelja i moderatora bio je Stipe Ćurković. Festival Lit Link – Književna karika organizira Hrvatsko društvo pisaca, a suorganizator je Sandorf.